Karolína Plíšková ovládla podnik Brisbane a získala sedmý titul!

- Radek Štohl

Karolína Plíšková stvrdila fantastickou sobotu českých tenistek, když ve finále za 67 minut smetla Alizé Cornetovou 6:0 6:3. Rodačka z Loun tímto triumfem vyhrála sedmou trofej v kariéře!

Karolína Plíšková při cestě do finále ztratila jediný set, který ji ve čtvrtfinále vzala Roberta Vinciová. Stejně na tom byla i její protihráčka. Francouzka prohrála jedinou sadu hned na úvod turnaje proti Vesninové. Cornetové navíc v semifinále pomohlo v odstoupení Muguruzaové, která vzdala zápas za stavu 1:4 v prvním dějství. I když rodačka z Nice porazila Plíškovou před třemi v doposud jediném hraném vzájemném utkání, za favoritku sobotního duelu byla považována Češka, aktuálně šestá tenistka.

Papírové předpoklady také naplňovala, a dokonce i výrazně předčila. Finalistka US Open 2016 totiž hned v úvodním gemu sebrala soupeřce servis. Obdobná situace se odehrála ve čtvrté hře, když 41. tenistka žebříčku neuhrála při vlastním podání ani jeden fiftýn. Zcela odlišně to probíhalo na servisu rodačky z Loun, která při této činnosti dominovala. Diváci se nestačili pořádně usadit a na výsledkové tabuli svítil po třetím brejku Plíškové stav 5:0. Francouzka neměla v úvodním setu již jiný cíl, než se vyhnout nepopulárnímu kanárovi. I když v šestém gemu vydolovala čtvrtý a pátý bodík v zápase, tak přesto nedokázala zabránit debaklu v prvním setu, který trval pouhých dvacet minut.

První hru v utkání vybojovala Cornetová hned zkraje následujícího setu, když konečně uspěla na podání. Trápení na servisu však nebralo konce, ve třetím gemu totiž při této činnosti opětovně nedokázala uhrát ani míček, čímž se její soupeřka dostala ve druhém dějství o brejk napřed. Plíšková naopak pokračovala ve výborném výkonu. Do deváté hry se fanoušci už žádného brejku nedočkali, právě v tomto gemu ovšem nastalo další a zároveň poslední prolomení servisu v zápase. Šestá tenistka světa se propracovala k prvnímu mečbolu, při kterém returnovala z bekhendu jenom do sítě. Úspěšnější byla při své druhé šanci, když dokázala zasmečovat křížem a tím ukončit utkání.

,,Nejprve bych chtěla pogratulovat Alizé za skvělý turnaj, i když dnes nevyhrála, tak celý týden předváděli velmi dobrý tenis. Miluji, když se můžu vracet na toto místo, kde jsem již potřetí. Celý týden jsem si tu užívala." prohlásila po zápase přímo na kurtu Karolína Plíšková.

Na závěr děkovné řeči se Plíšková obránila do míst, kde poprvé sedělo duo David Kotyza a Martin Nosek.,,Děkuji v mé lóži, Martinovi a Davidovi. Je to pro nás první společný týden, takže si myslím, že to není až tak špatné."

O poznání smutnější hodnocení pronesla Alizé Cornetová, která však byla s celým týdnem spokojená. ,,Samozřejmě jsem zklamaná, ale prožila jsem tu nevěřitelný týden. Užila jsem si tu každou chvíli." Její slova směřovala i k vítězce dnešního finále. ,,Vsadím se, že velmi brzy vyhraješ grandslamový turnaj."

Semifinalistka Australian Open 2016 nemusela v celém duelu čelit jedinému brejkbolu soupeřky. Vítězné finále dostane českou hráčku na páté místo světa, čímž vyrovná své životní maximum.

Brisbane international (ženy, tvrdý povrch, 890 100 USD, finále dvouhry)

KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (6.) – Alizé Cornetová (FRA, 41.) 6:0, 6:3