Cítím se jako v půlce sezony, těší Plíškovou dobrá kondice

- Jan Vojkůvka

Vstup do nové sezony je nejlepší, jaký vůbec mohl být. Karolína Plíšková na svém prvním turnaji v kalendářním roce 2017 postoupila do finále a navíc může směle pomýšlet na sedmý titul v kariéře - v cestě ji stojí 41. hráčka světa Alize Cornetová.

Čtyřiadvacetiletá Plíšková předvádí na turnaji velmi dobré výkony a jediné problémy musela řešit ve čtvrtfinále se zkušenou Italkou Vinciovou, s níž otáčela zápas po prohrané první sadě 3:6. V semifinále pak s Ukrajinkou Svitolinovou neztratila servis a hladce postoupila do finále.

Na Svitolinové se dost možná projevil náročný třísetový zápas s Němkou Kerberovou, kterou vyřadila ve čtvrtfinále, ale tři sety musela ve čtvrtfinále odehrát i Plíšková. A ta věděla, že s kondicí je na tom Svitolinová hodně dobře.

Mohla hrát a běhat u základní části klidně půl dne, a to jsem rozhodně nechtěla,“ cituje Plíškovou web WTA. „Můj plán bylo hrát agresivně a při každé příležitosti se přiblížit blíž k síti, možná se dostat úplně k síti a hrát voleje nebo tak, takže jsem nechtěla hrát nátlakově jen údery, ale tlačit dopředu i tělo.

Podobnou taktiku zvolila proti Vinciové, což ji nakonec pomohlo k obratu. Plíšková navíc těží z větších fyzických zásob, jak sama podotýká, únavu nijak nepociťuje a to zejména kvůli kratší přestávce mezi sezonami. „Moje sezona skončila docela pozdě, takže jsem neměla tolik času na odpočinek jako jiné holky. Byla jsem mimo tak dva týdny a tři týdny jsem trenovála,“ uvedla Plíšková, která tak ani neměla čas, lidově řečeno, zlenivět. „Cítím se tak, jako by byla půlka sezony, všechno jde dobře, mé tělo je v pohodě.“

Plíšková se po postupu do finále může chystat na souboj s Alize Cornetovou, se kterou sice v jediném vzájemném střetnutí prohrála, ale to se stalo v roce 2013. Od té doby Cornetová klesla do páté desítky a naopak Plíšková okupuje šesté místo na světě.

Česká tenistka si zahraje již sedmnácté finále na okruhu, šest jich dokázala přetavit ve vítězství. A pokud by to zvládla i v sobotu v Brisbane, navrátila by se na páté místo světového žebříčku.