Zvládl dva třísetové duely! Lehečka se probil do hlavní soutěže v Aucklandu

- Jan Vojkůvka

Český tenista Jiří Lehečka zvládl dvoukolovou kvalifikaci na turnaji ATP v novozélandském Auckladu a probojoval se do hlavní soutěže. Čtvrtý nasazený zvládl během soboty a neděle dva třísetové duely a svůj postup stvrdil vítězstvím 6:2, 3:6, 6:1 nad Argentincem Facundou Bagnisem.

Jednadvacetiletý Lehečka potvrdil v Aucklandu, že se mu začátek sezony zatím velmi vydařil. Do ročníku vstoupil během United Cupu, ve kterém sice prohrál se světovou devítkou Taylorem Fritzem, ale následně porazil světovou dvanáctku Alexandera Zvereva a výrazně si zvýšil cenným skalpem své sebevědomí.

To mu zajisté pomohlo i v kvalifikaci novozélandského turnaje, v němž absolvoval dva náročné třísetové zápasy, které ale oba zvládl dotáhnout do vítězného konce. Napřed v sobotu otočil skóre utkání proti Britovi Janu Choinskimu, kterého přehrál 5:7, 6:0, 6:2, načež si poradil s 89. hráčem světa Facundou Bagnisem.

I proti němu předvedl v rozhodujícím třetím setu poměrně suverénní jízdu za vítězstvím a vysloužil si postup do hlavní soutěže, ve které se na okruhu ATP představí poprvé od loňského října, kdy se podíval do osmifinále ve Stockholmu. Od té chvíle vypadl dvakrát v kvalifikaci na turnajích ve Vídni a Paříži, ale zároveň prošel v závěru sezony až do finále Next Gen ATP Finals.

Svého soupeře pro první kolo Lehečka zatím nezná. Důvodem je, že kvůli dešti nebyl dohrán poslední kvalifikační zápas mezi Thiagem Monteirem a Ajeetem Raiem. Možní soupeři ovšem rozhodně nebudou snadní. Pokud Lehečkovi nebude přát štěstí a neutká se s jiným kvalifikantem, narazí buď na nasazenou šestku Johna Isnera, nebo Francouze Uga Humberta.