Největší vítězství kariéry! Nosková porazila světovou dvojku a zahraje si finále

- Michal Hladký

Senzace jako hrom! Teprve osmnáctiletá Linda Nosková vyzrála v semifinále turnaje v australském Adelaide na světovou dvojku Uns Džábirovou a zahraje si o svůj první titul na okruhu WTA. Tunisanku přehrála za hodinu a 50 minut po setech 6:3, 1:6 a 6:3.

Česká tenistka na nasazenou jedničku vletěla ve velkém stylu. Hned jí vzala podání, přičemž to své si držela až do konce úvodní sady. Tunisanka si vyžádala za stavu 2:5 lékařské ošetření, a to kvůli problémům se zády. Přesto už se do hry o první set nevrátila a podlehla v něm Noskové 3:6.

Naopak druhé dějství bylo zcela v režii favorizované tenistky. Uns Džábirová na svém servisu ztratila jen šest výměn, soupeřce neposkytla ani jeden brejkbol a dokráčela si pro dílčí vítězství 6:1. Rozhodnout musela závěrečná sada.

Ze začátku to vypadalo, že rozjetá Tunisanka se bude jen těžce zastavovat. V prvním gemu si utvořila náskok 40:0 a měla k dispozici hned tři brejkboly, jenomže ani jeden nevyužila. O tři hry později zaútočila Linda Nosková, prolomila podání soupeřky a zbytek semifinálového klání bez větších problémů dopodávala.

Osmnáctiletá tenistka si zahraje své největší finále kariéry, vůbec první na okruhu WTA. Doposud nejdále dokráčela na loňském Livesport Prague Open, kde nad její síly byla v semifinále Marie Bouzková.

V boji o cenné prvenství se rodačka z Bystřičky u Vsetína utká s Arynou Sabalenkovou, pátou hráčkou světového žebříčku, která v semifinále vyřadila po setech 6:3, 6:2 Rumunku Irinu Beguovou. Už teď je jasné, že Nosková poprvé v životě nakoukne do TOP 60 světového žebříčku. Pokud zvítězí, bude dokonce v TOP 50.

Adelaide International 1 (ženy, AUS, 826 837 USD, tvrdý povrch)
Semifinále dvouhry
Uns Džábirová (TUN, 2.) – LINDA NOSKOVÁ (102.) 3:6, 6:1, 3:6