ATP

Přestaňte, prosím! Nadala vytáčí otázky na konec kariéry

- Radek Štohl

Skončil už jeho odvěký rival Roger Federer, raketu na hřebík pověsili další vrstevníci. Když vezmeme historii zranění Rafaela Nadala (2.), tak není překvapením, že k bývalé světové jedničce čím dál častěji míří otázky na konec kariéry. Šestatřicetiletý Španěl to ale odmítá. A dává to také důrazně najevo.

Nadal vstoupil do nové sezony porážkou. V rámci United Cupu nestačil na Camerona Norrieho (14.), se kterým prohrál 6:3, 3:6, 4:6.

Více než samotný zápas se po utkání probírala tisková konference 22násobného grandslamového šampiona. Toho rozlítily další otázky na konec kariéry. „Kdykoliv přijdu na tiskovku, tak to pomalu vypadá, že musím skončit,“ zlobil se jeden z nejúspěšnějších tenistů historie.

„Jakmile tento den přijde, tak věřte, že vám dám vědět. Už se mě na tyto otázky neptejte, má kariéra stále pokračuje. Momentálně nekončím!“ zdůraznil Nadal.

V průběhu tiskové konference pokračoval už klidnějším tónem. „Za jakých podmínek k tomu dojde? Když se dostavím na kurt a uvědomím si, že je to mnohem složitější. Pak nastane chvíle, kdy se s tenisem rozloučím,“ upřesnil Španěl, který neuspěl ani ve druhém letošním zápase, v pondělí padl s Alexem De Minaurem ve třech setech.

Rafael Nadal se v říjnu poprvé stal otcem, manželka Maria Francisca Perellová mu porodila syna Rafaela. Ten na svět přišel ve 37. týdnu těhotenství na soukromé klinice na Mallorce.