WTA Adelaide: Nosková zvládla nabitou kvalifikaci, rozšířila počet Češek v hlavní soutěži na tři

- Jan Vojkůvka

Osmnáctiletá Linda Nosková se probila zrádnou dvoukolovou kvalifikací na turnaji WTA v Adelaide a rozšířila počet českých tenistek v hlavní soutěži na tři. V úvodním kole jedné z prvních akcí sezony doplní Markétu Vondroušovou a Karolínu Plíškovou. Los se s ní ale příliš nemazlil, čeká ji nasazená trojka Darja Kasatkinová.

Mladá česká hráčka vstupovala do kvalifikace turnaje v Adelaide spíš v roli outsiderky než favoritky na postup. Boje o hlavní soutěž byly nabušené hráčkami z první šedesátky světového žebříčku, takže na Lindu Noskovou nečekalo vůbec nic snadného.

Své mise se ale zhostila skvěle a zvládla oba náročné duely, díky čemuž se nakonec na australském turnaji kvalifikovala do hlavní soutěže. Napřed v sobotu otočila skóre zápasu proti 58. tenistce žebříčku Anně Kalinské, kterou porazila 3:6, 6:2, 7:6(7), načež v novoročním klání už o poznání suverénněji přejela 43. hráčku světa Anastasii Potapovovou.

Do nové sezony tak vstoupila nejlepším možným způsobem. Prokázala silnou mentální odolnost v souboji s Kalinskou a proti Potapovové zase potvrdila, že je schopná hrát na špičkové úrovni. Soupeřce toho totiž příliš nepovolila. A když už prohrávala na začátku druhé sady 0:2, duel strhla zpět na svou stranu šňůrou šesti gemů.

Po zvládnutém nedělním finálovém kole se už mohla začít těšit na dolosování do hlavní soutěže, závěrečný los se s ní ale příliš nemazlil. Vyfasovala totiž třetí Rusku v řadě a zároveň tu nejobtížnější. V prvním kole turnaje v Adelaide vyzve nasazenou trojku a světovou osmičku Darju Kasatkinovou.

V hvězdami nabité hlavní soutěži ovšem los nebyl příliš přívětivý ani k dalším českým hráčkám. Karolína Plíšková narazí v úvodní rundě na světovou osmnáctku Jelenu Ostapenkovou, zatímco Markétu Vondroušovou čeká bitva s devatenáctou hráčkou žebříčku Jekatěrinou Alexandrovovou.

Kvalifikaci v Adelaide absolvovala také Kateřina Siniaková, které se ale nedělní zápas s Claire Luovou nevyvedl. Česká hráčka sice měla duel slušně rozjetý, ale od stavu 6:0, 3:3 uhrála ve zbytku klání už jen jeden gem.