Kyrgios se odhlásil z United Cupu. Doufám, že si užívá dovolené, utrousil Tsitsipas

- Radek Štohl

Nick Kyrgios (22.) se nezúčastní premiérového ročníku United Cupu. Sedmadvacetiletý tenista bude v této týmové soutěži chybět kvůli zranění. Do pozice mužské jedničky Australanů se posune Alex de Minaur (24.), dvojkou bude Jason Kubler (107.).

Smíšená týmová soutěž přitom startuje už po středeční půlnoci středoevropského času. Odhlášení domácího bouřliváka tak přišlo na poslední chvíli. „Že by mě to překvapilo? To určitě ne. Doufám, že si i nadále užívá své dovolené,“ reagoval na jeho absenci Stefanos Tsitsipas, který měl s Kyrgiosem ještě v nedávné době několik výstřelků.

S odhlášením Nicka Kyrgiose se posunuly role v mužské týmové hierarchii Austrálie. Novou jedničkou je Alex de Minaur, pozice dvojky připadne Jasonu Kublerovi, jehož nejvyšším maximem bylo 91. místo žebříčku dvouhry.

Australané vstoupí do United Cupu ve čtvrtek ráno středoevropského času. De Minaur se od 9 hodin utká s Cameronem Norriem (14.), Zoe Hivesová (772.) následně vyzve Katie Swanovou (145.). 

Ajla Tomljanovicová (33.) o den později narazí na Harriet Dartovou (98.), Kubler se od 10:30 pokusí najít recept na Daniela Evanse (27.). Pokud se v singlech nerozhodne, přijde na řadu smíšená čtyřhra. 

Ve skupině D je ještě Španělsko. Do dalších bojů postupuje pouze vítěz skupiny.