WTA

WTA Adelaide 2: Silné startovní pole! Nechybí Kvitová s Krejčíkovou

- Radek Štohl

Silné obsazení nabídne turnaj WTA 500 v Adelaide. Generálky na Australian Open se zúčastní světová jednička Iga Šwiateková, stejně jako další tři hráčky z TOP 4. Mezi Češkami nechybí dvojice Petra Kvitová, Barbora Krejčíková.

Australské Adelaide hostí před úvodním grandslamem sezony dva turnaje. Na tom prvním, který se koná od 1. do 8. ledna, se mimo jiné představí Aryna Sabalenková, Karolína Plíšková nebo Markéta Vondroušová. Druhý z nich nabídne ještě silnější startovní pole.

Na podniku pořádaném od 9. do 16. ledna si zahraje vládkyně letošní sezony Iga Šwiateková, druhá hráčka žebříčku dvouhry Uns Džábirová, trojnásobná čtvrtfinalistka grandslamů v probíhajícím roce Jessica Pegulaová nebo vítězka Turnaje mistryň 2022 Caroline Garcíaová.

Z elitní dvacítky se v Adelaide představí hned šestnáctka nejlepších tenistek, včetně aktuálně 16. hráčky žebříčku dvouhry Petry Kvitové nebo 22. singlistky světa Barbory Krejčíkové.

Na turnaji Adelaide International 2 v letošní sezoně uspěla Američanka Madison Keysová, která ve finále smetla krajanku Alison Riskeovou 6:1, 6:2.

Druhý turnaj v Adelaide v roce 2023 začíná už za 22 dní. Ve stejném termínu se rovněž koná podnik WTA 250 v Hobartu.

Startovní pole je turnaje WTA 500 Adelaide 2 je uvedeno zde.