Poprvé spolu na WTA. Brenda Fruhvirtová získala divokou kartu do Aucklandu, doplní svou sestru Lindu

- Jan Vojkůvka

Brenda a Linda Fruhvirtovy se konečně dočkají společného turnaje WTA. Společně otevřou sezonu na akci v novozélandském Aucklandu, kam mladší Brenda obdržela divokou kartu. Linda Fruhvirtová se turnaje zúčastní díky svému postavení na žebříčku WTA.

Tomuto cíli prakticky Brenda Fruhvirtová obětovala celý ročník. Na turnajích ITF poctivě sbírala body, navíc okořeněné hned osmi tituly. Chtěla se co nejvíce vyšvihnout ve světovém žebříčku, aby novou sezonu mohla zahájit spolu se svou sestrou Lindou na turnajích WTA.

A to se nakonec také povedlo. Posunem na 130. místo světa v pouhých 15 letech o sobě dala pořadatelům velkých turnajů natolik vědět, že se dokonce dočkala divoké karty hned na první turnaj nové sezony! Zahraje si tak hlavní soutěž na Novém Zélandu v Aucklandu.

Díky divoké kartě doplní v hlavní soutěži svou sestru Lindu, která se mezi účastnice turnaje prodrala jako 78. tenistka ženského okruhu. Obě talentované Češky navíc budou moci společně absolvovat přípravu i na melbournské Australian Open, což je další výrazné pozitivum.

Zatímco sedmnáctiletá Linda má jistotu, že si na Australian Open zahraje hlavní soutěž, o dva roky mladší Brenda bude muset naskočit do kvalifikace. Ačkoliv to bude její premiérová grandslamová kvalifikace, rozhodně nebude bez šance. Pomoci jí může i trénink se sestrou, která nemá na týden, během něhož bude kvalifikace probíhat, přihlášený žádný turnaj a v Melbourne bude moci Brendu podporovat.

Sestry Fruhvirtovy se v Aucklandu potkají i s dalšími Češkami. Do hlavní soutěže jsou přihlášeny rovněž Tereza Martincová a Karolína Muchová.