MONETA Tenisová extraliga: Přerov nedal šanci Pardubicím, I. ČLTK nestačil na RPM Spoje Praha

- Marek Bartošík

MONETA Tenisová extraliga 2022 by Ostra pokračovala v úterý druhou rundou zápasů semifinálových skupin. V prostějovské skupině si favorizovaný Přerov poradil i díky dominantní Lindě Noskové už po singlech s Pardubicemi. V Praze si tým RPM Spoje Praha připsal suverénní triumf nad I. ČLTK! Loňští finalisté ze Sparty a Prostějova, kteří shodně zvládli své úvodní pondělní zápasy, měli tentokrát volno.

RPM Spoje Praha slaví výhru nad I. ČLTK
Skóre pražského derby otevřel elitní nizozemský deblista a reprezentant týmu RPM Spoje Matwe Middelkoop, jenž si poradil s teenagerem Vojtěchem Petrem po setech 6:3 a 6:4. Za klub I. ČLTK poté kontrovala šestnáctiletá Nikola Bartůňková, která v atraktivním duelu udolala zkušenější krajanku Jesiku Malečkovou poměrem 6:3 a 7:6. Po dvou úvodních singlech tak bylo skóre vyrovnané 1:1.

Výběru RPM Praha vrátil jednobodové vedení Matěj Vocel, jenž vyzrál na Jiřího Barnata ve dvou setech (6:2, 6:4). Na svého týmového kolegu navázala ruská tenistka Jekatěrina Alexandrovová, která si připsala výhru 4:6, 6:4 a 6:3 nad Terezou Martincovou.

Už na 4:1 pro RPM zvýšil Toby Alex Kodat ze Spojených států, a to díky obratu proti polskému soupeři Kacperu Żukovi (6:7, 6:2, 6:3). Jistotu cenného vítězství pro Spoje vybojoval Petr Nouza, který přemohl bývalého 45. tenistu žebříčku Maximiliana Marterera z Německa (7:6, 6:3).

Tým RPM Spoje Praha, jenž začínal už v nedělním předkole, si tak ve středu zahraje proti Spartě o postup do pátečního finále.

Přerov dominoval proti Pardubicím
Po těsné pondělní porážce s favorizovaným Prostějovem si Přerov spravil chuť v utkání proti Pardubicím, které porazil už po singlech. Slovenka Rebecca Šramková nejprve přehrála Marii Slaměníkovou 6:1 a 6:2, osmnáctiletá Nosková poté nadělila dva kanáry Adéle Wasserbauerové.

Třetí přerovský bod zařídil suverénní Pavel Nejedlý proti Ondřejovi Kratochvílovi (6:2, 6:0). O celkovém vítězství Přerova rozhodli Slováci Jozef Kovalík proti Dominikovi Kellovskému (6:2, 2:6, 6:2) a Filip Horanský proti Vojtěchovi Vlkovskému (6:2, 6:0).

O jediný bod na konto Pardubic se postaral zkušený Marek Jaloviec, jenž si připsal výhru 6:3 a 6:4 nad Ondřejem Horákem.

Praha

RPM Spoje Praha – I. ČLTK Praha 5:2

Jesika Malečková – Nikola Bartůňková 3:6, 6:7
Matwe Middelkoop (NED) – Vojtěch Petr 6:3, 6:4
Jekatěrina Alexandrovová (RUS) – Tereza Martincová 4:6, 6:4, 6:3
Matěj Vocel – Jiří Barnat 6:2, 6:4
Petr Nouza – Maximilian Marterer (GER) 7:6, 6:3
Toby Alex Kodat (USA) – Kacper Żuk (POL) 6:7, 6:2, 6:3
Malečková, Kolodziejová – Bartůňková, Martincová 6:3 skreč M/K

Prostějov

TK PRECHEZA Přerov – LTC Pardubice 6:1

Ondřej Horák – Marek Jaloviec 3:6, 4:6
Rebecca Šramková (SVK) – Marie Slaměníková 6:1, 6:2
Pavel Nejedlý – Ondřej Kratochvíl 6:2, 6:0
Linda Nosková – Adéla Wasserbauerová 6:0, 6:0
Filip Horanský (SVK) – Vojtěch Vlkovský 6:2, 6:0
Jozef Kovalík (SVK) – Dominik Kellovský 6:2, 2:6, 6:2
Horák, Lušovský – Kratochvíl, Vlkovský bez boje

Vstupenky na finále, které se uskuteční v pátek 16. prosince v Říčanech, naleznete zde.


Galerie