Fitko ve 4 ráno i splnění snů. Slovenská hvězda vzdala hold zesnulému Bollettierimu

- Filip Lefenda

Bývalá slovenská hvězda Daniela Hantuchová vzdala hold nedávno zesnulému trenérovi Nicku Bollettierimu. Na svém Instagramu zavzpomínala semifinalistka Australian Open z roku 2008 na doby, kdy si ji uznávaný trenér vzal takříkajíc pod svá křídla.

Hantuchová vstoupila mezi profesionálky v roce 1999. Odrazovým můstkem pro ni byla právě spolupráce s věhlasným americkým koučem, jenž skonal 4. prosince ve věku 91 let. „Nikdy nezapomenu na den, kdy se Nick zeptal mých rodičů, zda by souhlasili s tím, aby byl mým trenérem. Tehdy mi bylo dvanáct a můj život se v tu chvíli začal ubírat zcela novým směrem,“ přiznává bývalá světová pětka.

„Zpočátku to byl trochu šok. Chtěl, abych chodila do posilovny už ve 4:20 ráno (ne v 5:20!). Tedy 40 minut před oficiální otvírací dobou akademie. Tehdy mě přiměl uvědomit si, že pokud chceme v životě dosáhnout něčeho navíc, musíme vynaložit veškeré své úsilí,“ pokračovala vítězka sedmi podniků z okruhu WTA.

Bollettierimu je někdejší slovenská reprezentantka vděčná za splnění svých sportovních snů. „Drahý Nicku. Naučil jsi mě, že činy mluví hlasitěji než slova, a že je třeba dodržovat každodenní disciplínu a nasazení. Sám jsi v tom byl navíc příkladem. Byl jsi tím, kdo do akademie přicházel jako první a odcházel z ní poslední. DĚKUJI ti za všechno. Nedokáži slovy popsat, jak moc vděčná jsem za to, co jsi udělal nejen pro mě, ale pro celý svět tenisu a nás všechny, kteří jsme měli to štěstí být tvými studenty,“ dodala rodačka z Popradu, jež svou kariéru ukončila v roce 2017.

Nick Bollettieri, jenž se narodil 31. července 1931 v Pelhamu ve státě New York, je mnohými považován za jednoho z nejlepších tenisových trenérů všech dob. Během své kariéry trénoval a rozvíjel potenciál celé řady tenistů. Mimo jiné pracoval také s deseti hráči, kteří vystoupali až na vrchol světových žebříčků, včetně Andre Agassiho, Borise Beckera, Jima Couriera, Martiny Hingisové, Marie Šarapovové či sester Williamsových.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Daniela Hantuchova (@danielahantuchova)