Druhý pokus. Plíšková opět spolupracuje s Bajinem

- Marek Bartošík

Karolína Plíšková se po přibližně pětiměsíční pauze vrací k německému trenérovi Saschovi Bajinovi, pod jehož vedením se probojovala do finále loňského Wimbledonu. Bývalá světová jednička oznámila velkou novinku na svém oficiálním webu.

Po vypadnutí ve druhém kole letošního Wimbledonu se Karolína Plíšková rozhodla propustit Saschu Bajina, který ji vedl od listopadu 2020. Zkušená česká tenistka poté navázala spolupráci s Leošem Friedlem, po jehož boku letošní sezónu dokončila.

„Moc Leošovi děkuji, že ihned ochotně začal pomáhat. Myslím, že i pod jeho vedením se nám podařilo udělat pár zajímavých výsledků,“ řekla Plíšková, jež si v závěrečné části sezóny zahrála semifinále na tisícovce v Torontu či čtvrtfinále US Open.

Od začátku nového roku se bude vítězka 16 turnajů WTA ve dvouhře opět spoléhat na schopnosti osmatřicetiletého Bajina, který se vrací do týmu už před zimní přípravou.

„Vracím se hlavně z toho důvodu, že stále věřím, že můžu svými postřehy Karolíně pomoct. Její hra se po zranění ruky postupně zlepšovala a v mých očích dokázala, že se stále může měřit s těmi nejlepšími na světě. Na tyto výkony budeme chtít navázat, a proto jsme se rozhodli naše spojení obnovit. Už se nemůžu dočkat, až budu zase sedět v jejím rohu,“ zmínil Bajin.

Kromě staronového trenéra zůstávají v týmu Plíškové kondiční specialista Jez Green a také fyzioterapeut Martin Salvador.

Aktuální světová jednatřicítka Plíšková zahájí sezónu 2023 na dvou turnajích kategorie WTA 500 v Adelaide, posléze ji čeká od 16. ledna grandslamové Australian Open.