Santo Domingo má českou šampionku! Petruželová slaví premiérovou profesionální trofej

- Jan Vojkůvka

Dvacetiletá česká tenistka Lucie Petruželová se dočkala v sobotu pozdě večer největšího úspěchu své profesionální kariéry. Na turnaji ITF v Dominikánské republice vybojovala spolu s Němkou Ruxandrou Schechovou svou první trofej mezi dospělými. Ve finále čtyřhry v Santo Domingu zvítězil česko-německý pár nad americko-britskou dvojicí Meishou Kendallovou-Woseleyovou a Tiffany Williamovou 6:2, 3:6, 12:10.

Rodačka ze Zašové patří k tenistkám, které se dokázaly v uplynulých letech blýsknout zajímavými výsledky, ale svou kariéru podřizují především studiu. Petruželová druhým rokem studuje na univerzitě v Charlotte, čemuž odpovídá i to, že se starty na turnajích dost šetří.

S tím se samozřejmě pojí i to, že když už se vypraví na turnaje (především během léta), většinou má hodně těžké losy. Že je kvalitní tenistkou, prokazuje ovšem právě na univerzitě v Charlotte. V minulé sezoně jako nováček vybojovala celkovou bilanci 38 výher a 21 porážek (16-11 ve dvouhře a 22-10 ve čtyřhře) a v probíhající sezoně posbírala 13 výher a 11 proher (5-5 v singlu a 8-6 v deblu).

Kvalitní formu si Petruželová přivezla i do Santo Dominga, kde minulý týden prošla do čtvrtfinále dvouhry a tento týden vybojovala postup do osmifinále. Ještě více se jí ale dařilo ve čtyřhře po boku Ruxandry Schechové, spoluhráčky z Charlotte. Spolu s německou tenistkou totiž nenašly tento týden v deblu přemožitelky.

Obě hráčky dosáhly na svou premiérovou trofej na okruhu ITF po hladkém průchodu až do finále a následně dramatické finálové bitvě. V té to totiž s česko-německou dvojicí nevypadalo vůbec dobře!

Petruželová se Schechovou prohrávaly v rozhodujícím supertiebreaku už 3:9 a čelily šesti mečbolům. Kendallová-Woseleyová a Williamová ale v klíčových chvílích zcela selhaly. Česko-německý pár dokázal všechny mečboly odvrátit a sedmi body v řadě vývoj skóre otočit. Byť první mečbol Petruželová se Schechovou nevyužily, ten druhý za stavu 11:10 už ano a mohly začít slavit.

Petruželovou nyní čeká zasloužený odpočinek a v lednu vedle studijních povinností naskočí také do dalších zápasů v prestižní NCAA.