Pokus o návrat? Raonic by se měl objevit na speciálním předvánočním turnaji

- Marek Bartošík

Dlouhá léta patřil k užší světové špičce, od loňského července ale Milos Raonic na okruhu schází. Bývalý třetí hráč žebříčku se totiž potýkal se zdravotními potížemi, především se zraněnou achilovkou. Teď se zdá, že by se vítěz osmi turnajů ATP mohl vrátit na kurty, jelikož figuruje ve startovní listině exhibiční akce Baha Mar Cup v Nassau na Bahamách (9.–11. prosince).

Pokud Milosovi Raonicovi sloužilo zdraví, byl postrachem největších favoritů a pravidelně dosahoval na kvalitní výsledky i na největších turnajích. Ještě v úvodu sezóny 2021 dokráčel do osmifinále Australian Open a Masters v Miami, poté ale půl roku absentoval na tour kvůli zranění lýtka a stehna. Na červencovém podniku v Atlantě se sice vrátil, následně ale musel řešit potíže s achilovkou.

Jednatřicetiletý Raonic odpískal kompletní letošní sezónu, aktuálně tak nefiguruje ve světovém žebříčku ATP. Fanouškům kanadského servismana však nyní svitla naděje. Wimbledonský finalista z roku 2016 by se měl v termínu od 9. do 11. prosince zúčastnit charitativní exhibice Baha Mar Cup na Bahamách, kterou spoluorganizuje bývalý hráč a tamní rodák Mark Knowles.

Pořadatelům se podařilo kromě Raonice nalákat také Jessicu Pegulaovou, Viktorii Azarenkovou, Jamese Blakea, Andyho Roddicka a Lindsey Davenportovou.

Z tábora Raonice ani od něj samotného nepřicházejí v posledních měsících téměř žádné zprávy. Sám hvězdný tenista se na twitteru v polovině září rozepsal při příležitosti ukončení kariéry Rogera Federera, s nímž svedl řadu památných bitev (například v semifinále Wimbledonu 2016).

Před necelým měsícem Raonic na instagramu oznámil, že se připojil k iniciativě Tennis Clubs of Canada, která pomáhá zvyšovat dostupnost tenisu v Kanadě.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Milos Raonic (@mraonic)