Husarský kousek! Malečková s Voráčovou odvrátily v dramatickém finále pět mečbolů

- Marek Bartošík

Jesika Malečková a Renata Voráčová opanovaly po obrovské bitvě halovou šedesátku v Bratislavě. Česká dvojice udolala v nesmírně dramatickém finále Slovenky Katarínu Kužmovou a Viktórii Kužmovou 2:6, 7:5 a 13:11, když odvrátily celkem pět mečbolů! Malečková s Voráčovou prohrávaly v klíčovém supertiebreaku už 5:9, výrazné manko ale dokázaly vymazat. Následně ještě odvrátily pátý mečbol za stavu 9:10, samy využily o chvíli později svou druhou šanci na uzavření zápasu.

Spolupráce Jesiky Malečkové a Renaty Voráčové přináší ovoce. České tenistky se po finálové účasti na zářijovém podniku kategorie WTA 125 v Budapešti probojovaly do souboje o trofej i na svém druhém společném turnaji. A tentokrát už byly úspěšné!

Malečková s Voráčovou přitom čelily mečbolu už ve čtvrtfinále proti britsko-slovenské dvojici Maia Lumsdenová, Katarína Strešnáková, kde nakonec zvítězily 4:6, 7:6(3) a 10:7. Ještě náročnější výzvu pro ně v Bratislavě znamenalo finále proti domácím sestrám Kataríně a Viktórii Kužmovým.

Slovenky se v supertiebreaku dostaly do luxusního vedení a Češky měly při skóre 5:9 už jen minimální naději na úspěch. Mečboly ale postupně ubývaly, za stavu 8:9 pak Malečková vrátila těžký servis a následný volej soupeřek skončil v síti! Když pak Češky zvládly odvrátit i pátý mečbol za stavu 9:10, získaly psychickou výhodu a nakonec svůj druhý mečbol proměnily v turnajový triumf.

Zatímco osmadvacetiletá Malečková slaví už šestý letošní titul ze čtyřhry, devětatřicetiletá Voráčová se raduje ze své první trofeje od roku 2019.

J&T Banka Slovak Open 2022, Bratislava (ženy, SVK, 60 000 USD, tvrdý povrch – hala)
Finále čtyřhry
MALEČKOVÁ, VORÁČOVÁ – K. Kužmová, V. Kužmová (obě SVK) 2:6, 7:5, 13:11