Turnaj mistrů: Djokoviče ve finále vyzve po suverénním výkonu Ruud

- Redakce

Letošní Turnaj mistrů pomalu míří do finále! Vítěz Červené skupiny Novak Djokovič narazil v prvním sobotním semifinále na Taylora Fritze a debutanta této prestižní akce přehrál ve dvou vyrovnaných setech 7:6(5), 7:6(6). Ve večerním duelu si vítěz Zelené skupiny Casper Ruud poradil s Andrejem Rubljovem.

Novak Djokovič si zahraje finále Turnaje mistrů už poosmé a pokusí se získat svůj šestý titul. Vítězstvím nad Američanem Taylorem Fritzem si Djokovič vybojoval první postup do finále od roku 2018. 

I v tomto utkání se projevilo, že povrch v turínské hale je nesmírně rychlý a podávající tenisté mají tím pádem velkou výhodu. Přesto si Djokovič s Fritzem v obou setech vždy jednou vyměnili podání. Ve zkrácených hrách prokázal pevnější nervy a přesnější ruku srbský tenista.

Ruud je druhým finalistou TM
Novaka Djokoviče vyzve ve finále turínského Turnaje mistrů norský tenista Casper Ruud. Světová čtyřka ve večerním semifinále hladce porazila Andreje Rubljova 6:2, 6:4.

Zatímco v prvním setu patřila Ruudovi koncovka a dějství zakončil ziskem pěti her v řadě, ve druhém setu měl naopak parádní začátek. Díky dvěma rychlým brejkům se dostal do vedení 4:0, a přestože o jeden brejk přišel, duel nakonec dopodával.

Čtyřhra zná finalisty Turnaje mistrů
Americko-britský pár Rajeev Ram, Joe Salisbury postoupil do finále Turnaje mistrů, poté co porazil nizozemsko-britskou dvojici Wesley Koolhof, Neal Skupski 7:6(7), 6:4. Ram se Salisburym získali první set poté, co proměnili až sedmý setbol. Druhý set americko-britská dvojice odstartovala rychlým brejkem hned v prvním gemu a tento těsný náskok si udržela až do samotného konce.

Ve finále se Ram se Salisburym utkají s chorvatskou dvojicí Nikolou Mektičem a Matem Pavičem. V sobotním semifinále si Chorvaté poradili s britsko-finským párem Lloydem Glasspoolem a Harrim Heliovaarou, který porazili po velké bitvě 6:4, 6:7(4), 10:6.

Nitto ATP Finals, Turín (muži, ITA, 14 750 000 USD, tvrdý povrch – hala)
Semifinále dvouhry
Novak Djokovič (SRB, 8.) – Taylor Fritz (9.) 7:6(5), 7:6(6)
Casper Ruud (NOR, 4.) – Andrej Rubljov (7.) 6:2, 6:4

Semifinále čtyřhry
Ram (USA), Salisbury (GBR) – Koolhof (NED), N. Skupski (GBR) 7:6(7), 6:4
Mektič, M. Pavič (oba CRO) – Glasspool (GBR), Heliovaara (FIN) 6:4, 6:7(4), 10:6