Čeští fanoušci v Glasgow? Bylo to milé překvapení, děkuje po galapředstavení Muchová

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z GLASGOW – Ideální scénář se naplnil! Bezchybná Karolína Muchová nepřipustila nejmenší komplikace a v netradičním prostředí velodromu sira Chrise Hoye zničila svou polskou sokyni Magdalenu Frechovou za pouhou hodinku a čtvrt dvakrát 6:2. Někdejší semifinalistka Australian Open si díky 22 vítězným míčům připsala svou druhou singlovou výhru ve slavné týmové soutěži, přičemž poprvé zabodovala na finálovém turnaji Poháru Billie Jean Kingové.

Vítězná smeč na mečbol byla pro Karolínu Muchovou odpovídajícím zakončením skvělého výkonu, jímž zazářila v úvodní dvouhře souboje proti Polkám v Glasgow. Stylově se tak odvděčila hloučku věrných českých fanoušků, kteří šikovnou Češku hnali od prvního fiftýnu zápasu hlasitě za vítězstvím.

Jak jste prožívala svůj první singlový duel v BJKC od roku 2019?
Určitě jsem si věřila. Z holek jsem tu trénovala nejdéle. Jsem tu týden, něco jsem nahrála. Záblesky té mé hry tam jsou. Chybí mi více zápasů, není jich moc. Teď jsem přidala další a kvalitní, takže jsem za to ráda. Ze svého dnešního výkonu jsem šťastná.

Vypadá to, že nervozita se vás nedržela dlouho…
Myslím, že to trvalo přesně tak první míč, který jsem vyhrála. Stačilo se dostat do toho, že cítím balón, a spadlo to ze mě. Potom to šlo dobře. Jsem ráda, že jsem byla nahoře i v obyčejných výměnách a že jsem si pro to šla. Frechová je výborná hráčka a já jsem ji porazila 6:2 a 6:2. To je super.

V BJKC máte dokonalou bilanci 3:0. To se taky počítá, ne?
To radši neříkejte. (směje se) Takhle to neberu, ale jsem ráda, že jsem v minulosti i teď přidala bod.

Kulisa zápasu byla poněkud netradiční, hrála jste totiž uprostřed velodromu. Už se vám něco podobného někdy stalo?
Hrála jsem v Moskvě, ale to byly jen tréninky. A ještě tam kolem nás jezdili. Tady aspoň ne. (usmívá se)

Publikum bylo kvůli velodromu dál od kurtu. Jak jste to vnímala?
Je to zvláštní. Není tam bližší kontakt s publikem, jsou dál. Nedá se nic dělat. Zítra budeme hrát na centrkurtu, kde jsou lidé blíž, což bude příjemnější. Fanoušci ale byli slyšet tak jako tak.

Objektivně byli slyšet hlavně čeští příznivci. Jak hodnotíte jejich výkon?
Byli super. Šlo je slyšet jako vždy, i s trumpetami. Mně to pomáhá. Nevěděla jsem, že někdo z Česka přijede, takže to bylo překvapivé a milé.