Turnaj mistryň: Poslední semifinálovou vstupenku získala v přímém souboji Garcíaová

- Redakce

Závěrečný den skupinové fáze Turnaje mistryň rozhodl o posledních semifinalistkách dvouhry i čtyřhry. V přímém souboji o postup z druhého místa skupiny Tracy Austinové porazila Caroline Garcíaová Darju Kasatkinovou a doplnila tak v semifinále již jistou postupující z prvního místa Igu Šwiatekovou, která si poté připsala další vítězství, když porazila Coco Gauffovou.

Garcíaová si vybojovala postup
Francouzská tenistka Caroline Garcíaová (6.) dokázala v přímém souboji o poslední postupové místo ze skupiny Tracy Austinové porazit Darju Kasatkinovou (8.) po setech 4:6, 6:1, 7:6(5). Nesmírně dramatické utkání trvalo dvě hodiny a 27 minut a Garcíaová v něm dokázala otočit nepříznivý stav 0:1 na sety. V rozhodujícím tiebreaku třetí sady pak francouzská tenistka využila druhý mečbol. V semifinále vyzve Garcíaová Marii Sakkariovou (5.).

Šwiateková nadále stoprocentní
Iga Šwiateková (1.) zvládla bez problému i třetí skupinový zápas na Turnaji mistryň, Američance Coco Gauffové (4.) povolila jen tři gemy a nakonec zvítězila za pouhou hodinu a 10 minut 6:3, 6:0. Polka trefovala první podání s úspěšností 79 %, proměnila pět z deseti nabídnutých brejkbolů a 17 nevynucených chyb přebila dvaceti vítěznými míči. Gauffová prohrála všech šest utkání na Turnaji mistryň ve dvouhře i ve čtyřhře. Šwiateková si o finále zahraje proti Aryně Sabalenkové (7.).

Kičenoková s Ostapenkovou vyzvou v semifinále K+S
Ljudmila Kičenoková s Jelenou Ostapenkovou se nakonec staly druhými postupujícími do semifinále Turnaje mistryň. Poté, co tento ukrajinsko-lotyšský pár porazil kazachstánsko-brazilskou dvojici Anna Danilinová, Beatriz Haddadová Maiaová 6:7(7), 6:4, 10:8, si ještě musel počkat na výsledek posledního zápasu skupiny Pam Shriverové. Ten pro ně nakonec dopadl pozitivně a Kičenoková s Ostapenkovou tak už dnes vyzvou v souboji o finále český pár Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková

Kuděrmetovová s Mertensovou vyhrály i potřetí
Rusko-belgický pár Veronika Kuděrmetovová, Elise Mertensová měl již před zápasem s Gabrielou Dabrowskou a Giulianou Olmosovou jistý postup ze základní skupiny, šlo jen o to, z kterého místa nakonec do semifinále postoupí. Díky vítězství 7:6(5), 6:2 nad kanadsko-mexickým párem Kuděrmetovová s Mertensovou nakonec skupinu Pam Shriverové ovládly a v semifinále se utkají s párem Desirae Krawczyková, Demi Schuursová.

Turnaj mistryň, Fort Worth (ženy, USA, 5 000 000 USD, hala – tvrdý povrch)
Skupina Tracy Austinové
Caroline Garcíaová (FRA, 6.) – Darja Kasatkinová (8.) 4:6, 6:1, 7:6(5)
Iga Šwiateková (POL, 1.) – Coco Gauffová (4.) 6:3, 6:0

Skupina Pam Shriverové
L. Kičenoková (UKR), Ostapenková (LAT) – Danilinová (KAZ), Haddad Maiaová (BRA) 6:7(7), 6:4, 10:8
Dabrowská (CAN), Olmosová (MEX) – Kuděrmetovová (-), Mertensová (BEL) 6:7(5), 2:6