Gentleman Djokovič! Z tréninku si odskočil na pomoc starší dámě s kufrem

- Filip Lefenda

Už dnes odpoledne vstoupí do závěrečného letošního podniku kategorie ATP 1000 v Paříži jeho šestinásobný vítěz Novak Djokovič. Obhájce trofeje na sebe ovšem stačil pořádně upozornit ještě před svým úvodním utkáním s Američanem Cressym. Během kondičního tréninku byl spatřen, kterak v parku pomáhá starší ženě s těžkým zavazadlem.

Laskavé gesto srbského šampiona zachytil jeden z přihlížejících na svůj mobilní telefon. Video následně obletělo svět na sociálních sítích. „Takto to vypadá, když Novak Djokovič pomáhá starší osobě s kufrem,“ napsal na Twitteru autor snímku Jo Lebowski.

Djokovič se v listím pokrytém parku jal většího zavazadla a dopravil ho jeho majitelce energicky o pořádnou porci metrů dále. Běžecký trénink si tak zpestřil netypickou vložkou. A na internetu za svůj počin ihned začal sklízet slova obdivu nejen z řad svého okolí.

„To je prostě Nole,“ napsal k videu, které sdílel na svém Instagramu, člen Srbova realizačního týmu Marco Panichi. „Během rozcvičky v parku mě opustil a vydal se na pomoc ženě, která měla problém se svým kufrem, aby jí s ním pomohl až na nádraží. Trénink tím skončil, ale mám z něj radost,“ napsal kondiční kouč.

Pětatřicetiletý rodák z Bělehradu měl na podniku ve francouzské metropoli v úvodním kole volný los. Do akce tak vstoupí v úterý střetnutím druhého kola. Majiteli 21 grandslamových trofejí v něm bude soupeřem americký ranař Maxime Cressy, s nímž se Djokovič utká poprvé v kariéře.