Djokovič má naději startu na Australian Open. Rozhodnuto by mělo být do třech týdnů

- Daniel Gargulák

Sága Djokovič a jeho případný start na Australian Open se pravděpodobně potáhne až do nejzazšího možného termínu rozhodnutí. Poslední zprávy nicméně věští, že by Rod Laver Arena v Melbourne znovu měla být svědkem Srbova tenisového umění.

Když bývalá světová jednička letos v lednu v Austrálii přistála, pravděpodobně si jen stěží představovala, jaký kolotoč okolo její osoby započne. Australské úřady nakonec Srbovi kvůli neočkování proti covidu-19 odebraly vízum a deportovaly ho ze země.

Devítinásobný vítěz australského grandslamu doufá, že se po roce bude moci do Austrálie znovu podívat. „Mám nějaká pozitivní znamení o mém možném startu, ale vše je prozatím neoficiální. Komunikujeme s mými právníky v Austrálii ohledně mého zákazu vstoupit do země, ale není to v mých rukou. Já jen doufám, že lidé v australské vládě nám nakonec vyhoví,“ uvedl majitel 21 grandslamových trofejí.

„Do Austrálie chci opravdu moc odletět. Co se stalo tenhle rok, jsem hodil za hlavu. Teď chci jen hrát tenis, to je to, co umím nejlíp,“ dodal závěrem srbský tenista.

Jak už jsme informovali dříve, možný start rodáka z Bělehradu na kurtech v Austrálii se například vůbec nelíbí bývalé ministryni vnitra Karen Andrewsové, která případný start Djokovič označila za „facku lidem, kteří se zachovali správně“.

Aniž by se na postoji Novaka Djokoviče vůči očkování proti covidu-19 cokoliv změnilo, brány ke startu v Austrálii se mu zdá se znovu otevírají. Rozhodnuto by mělo být nejpozději do tří týdnů.