„Tvůj úsměv budeme na kurtu postrádat!“ - Jak tenisový svět reagoval na konec Ivanovićové?

- Jan Havlovic

Ana Ivanovićová ve středu v podvečer překvapila celý tenisový svět, když oznámila konec své tenisové kariéry. Co rodačce z Bělehradu vzkázaly ostatní tenistky prostřednictvím sociálních sítí?

Srbská tenistka toho ve své kariéře dokázala opravdu hodně - byla světovou jedničkou, na svém kontě má také vítězství na French Open v roce 2008 a celkově vyhrála patnáct turnajů na okruhu WTA. Ivanovićová předčasně ukončila sezonu kvůli zranění zápěstí, v prosinci ještě odehrála pět zápasů v rámci IPTL, avšak poté došla k závěru, že její problémy ji už nadále nedovolí hrát na nejvyšší úrovni.

Bývalá světová jednička při oznámení o konci své kariéry nesmutnila. Ba naopak, vyzdvihla své úspěchy, na které je po právu hrdá. „Ale stále je tu, co oslavovat. Byla jsem světovou jedničkou, vyhrála jsem Roland Garros v roce 2008, získala 15 turnajových titulů a byla třikrát ve finále grandslamu, ve finále Fed Cupu. Hrála jsem v tolika nezapomenutelných zápasech. A to není tak špatné pro malou holku ze Srbska,“ usmála se devětadvacetiletá tenistka. 

Konec Ivanovićové pochopitelně nenechal chladnými její tenisové kolegyně, které začaly postupně umísťovat na své twitterové účty dojemné vzkazy. „Budeme na kurtu postrádat Tvůj úsměv. Bojovnice, profesionál, skvělá osobnost. Užij si svou další životní kapitolu, Ano,“ napsala Petra Kvitová na svůj účet na Twitteru. 

„Můžeš být na sebe pyšná. Jsi velká šampionka a skvělá osobnost, nyní si začni užívat opravdový život," uvedla Francouzska Alize Cornetová. Twitterový účet Wimbledonu při této příležitosti zavzpomínal na zápas Any Ivanovićové z roku 2007 proti Nicole Vaidišové, ve kterém Srbka odvrátila tři mečboly a poprvé v kariéře se dostala do semifinále slavného grandslamu. Co vzkázaly ostatní tenistky sympatické rodačce z Bělehradu?