WTA

Smetla Sakkariovou, titul věnovala mamince. Pegulaová je po titulu v Guadalajaře světovou trojkou

- Radek Štohl

Mexický turnaj v Guadalajaře ovládla Jessica Pegulaová. Třetí nejvýše nasazená tenistka ve finále jasně přehrála Marii Sakkariovou 6:2, 6:3. Osmadvacetiletá Američanka získala svůj druhý titul ve dvouhře, poprvé v kategorii WTA 1000. První trofej vybojovala ve Washingtonu 2019.

Los přitom neměla jednoduchý, zdolala čtyři grandslamové šampionky! Hned v úvodním zápase se musela vypořádat s Jelenou Rybakinovou (22.), proti Kazašce odvracela tři mečboly, nakonec ji udolala 2:6, 6:3, 7:6(8). Byl to jediný zápas na turnaji, ve kterém přišla o set.

V průběhu týdne na raketě Pegulaové postupně skončily Bianca Andreescuová (46.), Sloane Stephensová (37.) i Viktoria Azarenková (27.). V nedělním finále se utkala s Marií Sakkariovou (5.).

První sada měla rychlý spád, hrálo se pouhých osmadvacet minut. Jessica Pegulaová při vlastním podání neměla žádné problémy, naopak využila brejkbol v páté a sedmé hře. Set ovládla 6:2.

Druhé dějství přineslo podobný průběh, Američanka získala dva brejky, za stavu 5:2 šla podávat na vítězství v turnaji. Až teprve v této chvíli čelila prvním komplikacím na servisu, ani dva odvrácené brejkboly jí nepomohly, Sakkariová snížila. Pegulaovou to ale zdravě nabudilo, v následující hře na returnu nepřišla o jediný míček.

Po hodině a čtvrt si tak dokráčela pro titul.

„Zažívám teď hodně emocí, celkově jsem absolutně nadšená. Letos jsem chtěla získat takto velkou trofej, což se mi podařilo. Titul věnuji své mamince, vím, že se doma dívala,“ pronesla na závěrečné ceremonii dojatá Jessica Pegulaová.

Vítězství v Mexiku ji posunulo na třetí místo žebříčku dvouhry, což je její kariérní maximum. Na stejné pozici se nachází rovněž v deblovém rankingu.

Za týden čeká Pegulaovou Turnaj mistryň, ve Fort Worthu bude usilovat o „double“.