Vzhůru do Fort Worth! Turnaj mistryň je kompletní, zná i osmou účastnici

- Jan Vojkůvka

Divoký týden v Guadalajaře již v noci z pátka na sobotu splnil svůj hlavní účel. Postupem do semifinále turnaje kategorie WTA 1000 se totiž na závěrečný Turnaj mistryň kvalifikovala Řekyně Maria Sakkariová, která tak zkompletovala startovní pole WTA Finals.

Turnaj mistryň ve Fort Worth v Texasu zná kompletní obsazení dvouhry. K sedmičce kvalifikovaných, mezi nimiž figurují Iga Šwiateková, Uns Džábirová, Jessica Pegulaová, Cori Gauffová, Caroline Garcíaová, Aryna Sabalenková a Darja Kasatkinová, se jako poslední připojila Řekyně Maria Sakkariová.

Současné světové čtyřce se povedlo kvalifikovat na Turnaj mistryň po čtvrtfinálovém vítězství nad Veronikou Kuděrmetovovou, kterou porazila 6:1, 5:7, 6:4. Právě tento zápas nakonec byl dokonce přímým soubojem o postup do Texasu, jelikož Kuděrmetovová se právě se Sakkariovou přetahovala o poslední volné místečko.

Sedmadvacetiletá Sakkariová se na závěrečný turnaj sezony kvalifikovala podruhé v kariéře. Loni úspěšně prošla základní skupinou, v níž porazila Igu Šwiatekovou a Arynu Sabalenkovou, načež v semifinále nestačila na Anett Kontaveitovou.

„Opravte mě, jestli se mýlím, ale myslím, že dokázat to dvakrát v řadě je mnohem těžší, než se tam dostat jednou,“ smála se Sakkariová po úspěšné kvalifikaci.

WTA Finals, které se bude konat od 31. října, se bude poprvé od roku 2010 hrát bez českých singlistek. Právě v roce 2010 se na závěrečný turnaj sezony naposledy nepodívala žádná z českých tenistek ve dvouhře, přičemž následovala úspěšná éra Petry Kvitové či Karolíny Plíškové, které v roce 2015 doplnila ještě Lucie Šafářová a loni Barbora Krejčíková.

Český tenis však přesto bude mít na texaském vyvrcholení sezony svou stopu. Ve čtyřhře se totiž představí letošní trojnásobné grandslamové šampionky Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou, obhájkyně loňského prvenství.