VIDEO: Lahůdka italského talentu! Tweener okořenil dokonalým lobem

- Radek Štohl

Když parádička, tak se vším všudy! To na turnaji ATP v italské Neapoli ukázal domácí talent Lorenzo Musetti, který v osmifinále skvělým tweenerem okořeněným o parádní lob překvapil přítomné příznivce. Gem mu to nakonec nevyhrálo, přesto si jeho úspěšný pokus zasloužil velký ohlas diváků.

O talentu Lorenza Musettiho se mluví už nějaký ten pátek. Dvacetiletý Ital v posledních letech postupně stoupá žebříčkem ATP, ve druhé polovině července si došel pro premiérovou trofej na turnaji této kategorie. Ve finále v Hamburku dokonce porazil současnou světovou jedničku Carlose Alcaraze.

Druhý titul by jistě rád získal před domácími fanoušky v Neapoli. Aktuálně čtyřiadvacátý hráč žebříčku dvouhry do turnaje vstoupil vítězstvím nad Laslem Djerem (78.) po sadách 7:5, 6:3.

Po utkání se více debatovalo o situaci ze čtvrtého gemu druhého setu, ve kterém Djere usiloval o první hru této sady. Měl k tomu nakročeno parádně, vedl 40:0. Musetti se do čtvrtého returnu v gemu opřel, poté musel na síť. Protivník ze Srbska ho však přehodil, čekalo se tak, jak domácí tenista zareaguje. A zaregoval nejlepším možným způsobem – pokusil se o tweener s lobem, který mu vyšel na jedničku, zapadl přesně k základní lajně.

Lorenzo Musetti si nakonec i přes ztrátu gemu postup do čtvrtfinále pohlídal. V pátek od 14:00 se utká s Danielem Elahim Galanem (72.).