VIDEO: Přísná reakce na parádičku. Fanoušci v Neapoli vypískali Mouteta

- Marek Bartošík

Když se tenistovi vydaří originální kousek, většinou po něm přijde aplaus publika. Corentin Moutet (65.) ale zažil v prvním kole turnaje ATP v italské Neapoli něco jiného, když ho po zajímavém triku na síti vypískali a vybučeli italští fanoušci. Těm se totiž ani trochu nelíbilo, že francouzský hráč si něco podobného dovolil zrovna proti jejich krajanovi Lucovi Nardimu (130.).

Corentin Moutet patří k největším neposedům na okruhu. Své o tom vědí i fanoušci v Ostravě, kde zmíněný tenista předvedl na dubnovém challengeru v souboji s Daliborem Svrčinou představení, za které by se nemusel stydět ani herec na Broadwayi.

A nedávno Moutet pro změnu vyfasoval tučnou pokutu za verbální i fyzickou potyčku s Bulharem Adrianem Andrejevem na challengeru v Orléansu.

Tentokrát ale lze Moutetovi vyčítat snad jen zbytečné zariskování. Třiadvacetiletý Francouz se na začátku tiebreaku druhého setu proti Lucovi Nardimu dostal díky kvalitnímu podání a rychlému forhendu do výrazné výhody, kterou mohl proměnit v zisk bodu jednoduchou smečí na síti.

V tu chvíli ale Moutet namísto trefení míčku promáchl do prázdna a až vzápětí zahrál jednoduchý úder přes síť. Italští fanoušci v Neapoli však takové počínání proti jejich favoritovi Nardimu neocenili a na Mouteta se snesla vlna nepřízně. Francouz na to zareagoval svérázně a nepřátelsky naladěnému publiku se uklonil.

A jak zápas vlastně dopadl? Šťastně byl nakonec Moutet, jenž udolal devatenáctiletého držitele divoké karty po neuvěřitelných třech hodinách a 31 minutách boje 6:7(7),7:6(3) a 6:2. Jeho příštím soupeřem bude v osmifinále světová třicítka Miomir Kecmanovič ze Srbska.