Čtyřhra v Guadalajaře bude s pětinásobnou českou účastí. Krejčíková se Siniakovou favoritkami

- Daniel Gargulák, Marek Bartošík

Hvězdami nabitý turnaj v mexické Guadalajaře, kde se loni konal Turnaj mistryň, otevřel své brány také soubojům ve čtyřhře, která má i bohaté české zastoupení. Na kurtech v Mexiku se představí ikonické duo Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková a se svými zahraničními parťačkami také Lucie Hradecká, Tereza Martincová a Linda Fruhvirtová.

Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou mají na mexické město uprostřed země více než nádherné vzpomínky z loňské sezóny. Český pár tehdy na Turnaji mistryň ovládl čtyřhru i za přítomnosti Martiny Navrátilové, a udělil tak loňské sezóně nejsladší možnou tečku. Češky měly jako nejvýše nasazené účastnice Guadalajara Open Akron v 1. kole volný los, v osmifinále na ně čeká polsko-novozélandská dvojice Alicja Rosolská, Erin Routliffeová.

Česká deblová legenda Lucie Hradecká vstoupí do posledního turnaje své kariéry s Chao-čching Čchan z Tchaj-wanu, se kterou uhrála minulý týden čtvrtfinále v San Diegu. Hned v prvním kole v Guadalajaře je čeká tvrdý oříšek, postaví se jim totiž už jisté účastnice letošního Turnaje mistryň Jelena Ostapenková z Lotyšska a Ukrajinka Ljudmila Kičenoková.

V případě, že by se jim podařilo na favoritky duelu vyzrát, mohou se v osmifinále potkat s Lindou Fruhvirtovou. A to za předpokladu, že mladá česká naděje s Estonkou Kaiou Kanepiovou postoupí do dalšího kola přes mexicko-kolumbijský pár Fernanda Contrerasová Gomezová, Camila Osoriová. Sedmnáctiletá Fruhvirtová zasáhla v Mexiku už do dvouhry, v ní ale v prvním kole nestačila na Američanku Sloane Stephensovou.

Po boku ukrajinské kolegyně Marty Kosťukové nastoupí poslední česká zástupkyně Tereza Martincová. Na zmíněné hráčky čekají v prvním kole Američanka Desirae Krawczyková s Nizozemkou Demi Schuursovou, které dokráčely na posledním turnaji v San Diegu do semifinále. Americko-nizozemský pár už letos mimo jiné ovládl klání ve Stuttgartu, finále si zahrál také na tisícovce v Madridu.

Kompletní pavouk čtyřhry na Guadalajara Open Akron naleznete zde.