Turnaj mistryň zná další účastnice. Místenku získaly jedna singlistka a tři deblové páry

- Daniel Gargulák, Marek Bartošík

Účastnickou listinu Turnaje mistryň neboli WTA Finals doplnily další tenistky pro dvouhru i čtyřhru. V americkém Fort Worthu se v termínu 31. října až 7. listopadu nyní už jistě představí domácí hráčka a kometa sezóny 2022 Jessica Pegulaová v singlu. Místenky ve čtyřhře si nově zajistily hned tři páry, které se tak přidaly k Barboře Krejčíkové a Kateřině Siniakové.

Pro Jessicu Pegulaovou se jedná o historický úspěch. Premiérovou účast na Turnaji mistryň si vysloužila jako třetí hráčka a ocitla se v elitní společnosti vedle již kvalifikovaných Igy Šwiatekové a Uns Džábirové. Definitivu jejímu startu dala výhra nad CoCo Vandewegheovou v San Diegu.

Osmadvacetiletá Američanka si celý rok držela vysoký standard, účastnila se však pouze jednoho finále v Madridu, ve kterém podlehla právě Tunisance Džábirové. Aktuální světová šestka si zahrála také tři čtvrtfinále grandslamů (Australian Open, Roland Garros, US Open).

Svá místa mají na prestižním turnaji nejlepších hráček světa zajištěná také Jelena Ostapenková s Ljudmilou Kičenokovou. Zatímco Kičenokovou čeká mezi nejužší elitou premiéra, Ostapenková už jako vítězka Roland Garros zápolila na singlovém Turnaji mistryň před pěti lety. Lotyšsko-ukrajinská dvojice letos dokráčela ke dvěma titulům v Cincinnati a Birminghamu, další finále zapsala v Dubaji a Eastbourne.

V Texasu se diváci dočkají také šampionek z Dubaje Elise Mertensové s Veronikou Kuděrmetovovou. Pro belgickou hráčku a bývalou deblovou světovou jedničku půjde už o čtvrtou účast v řadě, Kuděrmetovová bude hrát na prestižním finále sezóny vůbec poprvé. Mertensová bude navíc obhajovat finále z loňského roku, kdy po jejím boku stála Su-wej Sie. Pár spolu letos dosáhl také na tři finále (Miami, Dauhá, Hertogenbosch) a tři semifinále (včetně Australian Open).

Svou místenku si zajistil také kanadsko-mexický tandem Gabriela Dabrowská s Giulianou Olmosovou. Ty dosáhly v letošní sezóně na dva tituly na podnicích kategorie WTA 1000 v Madridu a WTA 500 v Tokiu, které doplnily finálovou účastí v Římě. Obě tenistky už mají s Turnajem mistryň zkušenosti – Dabrowská jej bude hrát počtvrté, poprvé však s Olmosovou, pro kterou půjde o druhou účast.

Turnaje mistryň se tradičně účastní osm singlistek a stejný počet deblových dvojic. Letošní ročník vypukne v pondělí 31. října, o šampionkách bude jasno v pondělí 7. listopadu.