WTA

Krejčíková kvůli zranění vynechá turnaj. Jsem velmi zklamaná, říká česká jednička

- Radek Štohl

Barbora Krejčíková (14.) vynechá turnaj WTA v rumunské Kluži. Nová česká jednička se z této akce oficiálně odhlásila kvůli zranění levého zápěstí. Informoval o tom oficiální twitterový účet turnaje.

„Po předchozích dvou nabitých týdnech mi zápěstí bohužel nedovolí startovat na zdejším turnaji. Jsem velmi zklamaná, na tuto akci jsem se hodně těšila," přiblížila Krejčíková.

Šestadvacetiletá Češka od předminulého pondělí absolvovala devět soutěžních zápasů, třikrát musela jít do tří setů. Naposledy se více než tři a čtvrt hodiny tahala se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou, kterou na turnaji AGEL Open v Ostravě porazila ve třech setech.

Barbora Krejčíková po triumfu v Tallinnu ovládla také podnik v Ostravě, díky čemuž si za poslední dva týdny připsala 744 bodů do žebříčku a také posun ze 27. místa dvouhry na 14. pozici. Tím se zároveň stala nejlepší českou singlistkou současnosti.

Pokud se rodačka z Ivančic u Brna stihne dát brzy do kupy, tak už příští týden absolvuje bohatě obsazený turnaj kategorie WTA 1000 v mexické Guadalajaře.