Krejčíková: Ve finále chci před českými fanoušky na kurtu nechat srdíčko

- Petr Sumbal

Ostravský WTA turnaj má poprvé českou finalistku! Po téměř dvou a půl hodinách boje si vstupenku do boje o titul na AGEL Open vysloužila Barbora Krejčíková, která zdolala Jelenu Rybakinovou z Kazachstánu. Nedávnou wimbledonskou šampionku zdolala česká tenistka po setech 3:6, 7:6(4) a 6:4. V nedělním finále si Krejčíková zahraje o svůj pátý kariérní titul. „Cítím se dobře, jsem ráda, že se mi daří a budu se na to snažit navázat. Ve finále chci před českými fanoušky na kurtu nechat srdíčko, abych ničeho nelitovala,“ uvedla Krejčíková.

Trvalo to sice 2 hodiny a 21 minut, nakonec se ale Jelena Rybakinová usmažila v ostravském pekle a zaplněné tribuny Ostravar Arény mohly po obrovské bitvě oslavovat českou finalistku Barboru Krejčíkovou.

Česká tenistka musela utkání otáčet, protože první sadu prohrála 3:6. Na první brejk soupeřky v šesté hře ještě dokázala 26letá Krejčíková bryskně zareagovat a snížit na 3:4, ale hned v následujícím gemu opět přišla o svůj servis a o tři roky mladší Rybakinová poté první sadu dopodávala.

V prvních deseti gemech druhého setu nebyl k vidění jediný brejkbol, a dokonce ani jedna shoda, až za stavu 5:5 Krejčíková úspěšně odvrátila jeden brejkbol soupeřky. Sada nakonec dospěla až do tiebreaku. Také ve zkrácené hře si obě hráčky dlouho střežily svůj servis, až za stavu 5:4 dokázala Krejčíková získat klíčový minibrejk a následně proměnila hned první setbol.

„Snažila jsem se zůstat v zápase a čekat na příležitosti, které naštěstí přišly a utkání se tím celé otočilo,“ hodnotila zápas Krejčíková. „V prvním setu mi to trochu uteklo a gemy se nevyvíjely tak, jak bych si přála, ale bojovala jsem dál a snažila jsem se si každý gem na servisu uhrát,“ doplnila.

Bitva tak pokračovala do rozhodujícího třetího setu.

I v závěrečné sadě se dlouho čekalo na brejk a nakonec to byla k radosti českých fanoušků právě jejich hrdinka, která v devátém gemu využila jediný brejkbol celého třetího dějství.

„Byl to velice zajímavý bod,“ zavzpomínala Krejčíková na zlomový okamžik celého semifinále. Všechno začalo už returnem, který trefila česká hráčka rámem. „Spadlo mi to tam těsně za síť, ona zahrála po lajně a já jsem ji chtěla přelobovat. To se mi ale vůbec nepovedlo, takže jsem jí to nahrála. A pak si myslím, že tam pro mě hrála světla. Asi na to dobře neviděla, protože to byl jednoduchý nahraný balón,“ usmála se.

Rybakinová nahranou smeč zahrála jen do sítě, Krejčíková následně svůj postup do finále zpečetila čistou hrou a ostravské publikum definitivně vybouchlo radostí.

Rybakinové nepomohlo ani to, že za celý zápas nasázela 17 es, tedy ještě o šest víc než v pátek proti Petře Kvitové. „Když dává soupeřka esa, nedá se s tím nic dělat. Pořád jsem ale věřila, že přijde moment, kdy tak dobře nezaservíruje a bude se s tím dát něco dělat,“ uvedla Krejčíková. Sama česká tenistka trefila za celý zápas jen dvě esa a nakupila devět dvojchyb, to ji však v konečném důsledku nemuselo vůbec mrzet.

Zítra si to totiž rozdá o svůj druhý letošní titul s Igou Šwiatekovou. „Ať už bude proti mně hrát kdokoliv, bude to velký boj a bitva a já na kurtu zase nechám všechno,“ prohlásila na závěr Krejčíková.