AGEL Open: Krejčíková pomstila Kvitovou a postoupila do finále! V něm vyzve Šwiatekovou

- Redakce

Bývalá světová dvojka Barbora Krejčíková se nachází ve výborné formě a potvrzuje to i na domácím AGEL Open, kde prošla do druhého finále v řadě. Vítězka turnaje v Tallinnu porazila ve třech setech Kazašku Jelenu Rybakinovou a může se těšit na souboj o titul se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou. Jednadvacetiletá Polka udolala ve druhém semifinále v Ostravar Aréně Jekatěrinu Alexandrovovou.

Téměř dvě a půl hodiny zápolila Barbora Krejčíková (23.) o postup do druhého finále v řadě a nakonec se na ostravském turnaji AGEL Open mohla radovat z úspěšného obratu. V sobotním semifinále překonala přemožitelku Petry Kvitové Jelenu Rybakinovou (26.) po setech 3:6, 7:6(4), 6:4 a po Tallinnu si zahraje o druhý titul v probíhající sezoně.

Šance na postup do finále byly před utkáním zcela vyrovnané, postupně se ale do role mírné favoritky posunula wimbledonská šampionka Rybakinová. Kazaška vyšla lépe z brejkované v úvodním setu a ujala se vedení 1:0. V dalším průběhu střetnutí se ale s brejkboly hodně šetřilo, což nejvíce vyhovovalo Krejčíkové.

Ta totiž čelila hodně dělovému servisu soupeřky, která si v utkání pomohla 17 esy, a případná ztráta podání by pro ni mohla být fatální. To se ale nestalo a druhou sadu rozhodoval tiebreak, ve kterém Češka odskočila do vedení 6:4 a proměnila hned první setbol.

Ve třetím setu už Krejčíková nenabídla své soupeřce ani jeden brejkbol a po vlastním brejku v devátém gemu dokázala hned vzápětí čistou hrou duel doservírovat.

„Zápas to byl velice náročný, dlouhou dobu jsem tahala za kratší konec a soupeřka hrála velice dobře. Já jsem se snažila zůstat v zápase a čekat na příležitosti, které naštěstí přišly a utkání se tím celé otočilo. V prvním setu mi to trochu uteklo a gemy se nevyvíjely tak, jak bych si přála, ale bojovala jsem dál a snažila jsem se si každý gem na servisu uhrát,“ hodnotila vydřené semifinálové vítězství Krejčíková.

„Zatím se mi daří na turnaji zvládat krizové momenty, vždycky když nějaký nastal, tak jsem byla trpělivá a počkala jsem si. Jsem za to ráda,“ doplnila 26letá tenistka, která si v neděli zahraje o svůj pátý titul v kariéře.

V nedělním finále se Barbora Krejčíková utká od 14:30 se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou, která ve třech sadách zdolala Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou.

AGEL Open, Ostrava (ženy, CZE, 757 900 USD, hala – tvrdý povrch)
Semifinále dvouhry
BARBORA KREJČÍKOVÁ (23.) – Jelena Rybakinová (KAZ, 26.) 3:6, 7:6(4), 6:4
Iga Šwiateková (POL, 1.) – Jekatěrina Alexandrovová (21.) 7:6(5), 2:6, 6:4

Semifinále čtyřhry
Rosolská (POL), Routliffeová (NZL) – Danilinová (KAZ), Haddad Maiaová (BRA) 6:4, 6:2
McNallyová, Parksová (USA) – Flipkensová (BEL), Siegemundová (GER) 4:6, 6:1, 10:7