Vyšetřování incidentu v Orléans skončilo. ATP za šarvátku udělovala pokuty

- Jan Vojkůvka

Vyhrocený závěr osmifinále challengeru v Orléans z minulého týdne zná své oficiální rozuzlení. ATP udělila Corentinu Moutetovi i Adrianu Andrejevovi pokuty ve výši deset tisíc eur za šarvátku, které se dopustili po skončení utkání. Francouz Moutet navíc obdržel pokutu dalších pět tisíc eur za jeho jednání mimo kurt po jejich zápase.

Nejvýše nasazený Moutet byl v osmifinále v Orléans výrazným favoritem, s Andrejevem ale prohrál druhý zápas v řadě (o týden dřív padl rovněž v osmifinále v italském Janově). Oba duely přitom měly společné to, že po sobě oba hráči štěkali a na dvorci byla dost hutná atmosféra.

Ve Francii po skončení duelu už v obou bouchly saze. Když se po urputném tříhodinovém boji vydali oba aktéři podat si ruce na síť, strčil Andrejev do Mouteta ramenem. Francouz se následně vydal na soupeřovu polovinu údery oplácet. Šarvátku musel rozehnat až umpirový rozhodčí.

ATP vyšetřování tohoto incidentu uzavřela udělením shodné pokuty ve výši deset tisíc eur pro oba hráče.

Po utkání se oba tenisté také obviňovali z toho, že ten druhý vysílal na druhou stranu sítě nenávistné vzkazy. Zatímco v oficiálních vyjádřeních pro média nebyl problém, ATP potrestala Mouteta další pokutou ve výši pět tisíc eur za jeho výlevy na sociálních sítích, kde vyzval Andrejeva ke konfrontaci a vysmál se mu, že se s ním bál střetnout v šatně.

Finanční pokuty by měly být jediným trestem pro oba tenisty.