Další trable grandslamové vítězky. Po brzkém konci v Ostravě si dává pauzu

- Filip Lefenda

Emma Raducanuová se po vypadnutí v úvodním kole ostravského AGEL Open odhlásila z nadcházejícího podniku v rumunské Kluži. Vítězku loňského US Open nepustí do hry bolavé zápěstí.

Stále teprve devatenáctiletá teenagerka si před rokem došla v New Yorku z kvalifikace až pro šokující grandslamový titul. Na celém turnaji tehdy neztratila ani sadu a byla jí prorokována skvělá budoucnost. Tu však letos brzdí častá zranění a ruku v ruce s nimi i nevýrazné výkony.

Z desáté pozice ženského žebříčku spadla Raducanuová až na současnou 67. příčku. Až do předminulého týdne nevyhrála na žádném z letošních turnajů více než dva zápasy po sobě. To se změnilo až právě v jihokorejském Soulu, kde si Britka zahrála první semifinále po dlouhých dvanácti měsících.

V utkání s Lotyškou Ostapenkovou ji ale v rozhodujícím dějství postihly svalové problémy, vinou kterých musela souboj o finále skrečovat. Po krátké pauze se Raducanuová představila tento týden v Ostravě, hned v úvodním kole však podlehla po setech 5:7 a 4:6 Darje Kasatkinové z Ruska.

Ve čtvrtek pak organizátoři nadcházejícího podniku v Kluži informovali na sociálních sítích o tom, že se Raducanuová na akci vinou zraněného zápěstí nepředstaví. Hráčce popřáli brzké uzdravení.

Druhý ročník halového podniku kategorie WTA 250 s názvem Transylvania Open by Verdino je na programu ve dnech 10. až 16. října. Mezi přihlášenými Češkami figurují třeba Barbora Krejčíková či Tereza Martincová.