AGEL Open: Martincová vyřadila světovou trojku, Krejčíková postoupila bez boje. Muchová dohrála

- Redakce

Hlavní soutěž ostravského AGEL Open měla na programu čtvrtý hrací den a s ním i zbylá osmifinále. Po Petře Kvitové pronikla do čtvrtfinále také Barbora Krejčíková, proti které kvůli zranění nenastoupila Švýcarka Belinda Bencicová. Třetí českou čtvrtfinalistkou se stala Tereza Martincová, jíž skrečovala zkraje druhého setu světová trojka Anett Kontaveitová z Estonska. Držitelka divoké karty Karolína Muchová podlehla americké kvalifikantce Caty McNallyové ve třech setech.

Martincová je po skreči Kontaveitové ve čtvrtfinále
Tereza Martincová (78.) je po Petře Kvitové a Barboře Krejčíkové další českou čtvrtfinalistkou na ostravském AGEL Open. Tenistka z Prahy vedla ve svém osmifinále proti estonské obhájkyni trofeje Anett Kontaveitové (3.) 7:6(3) a 1:0 s brejkem, když její soupeřka utkání po 71 minutách kvůli zdravotním problémům skrečovala. Sedmadvacetiletá Martincová si zahraje ve čtvrtfinále s Jekatěrinou Alexandrovovou (21.).

„Na začátku zápasu udělala Anett trochu více chyb, než má ve zvyku, a já jsem toho využila. Potom se jakožto jedna z nejlepších hráček vrátila zpátky a nenechala si to utéct. Pak už se bojovalo nahoru – dolů. Z její skreče jsem byla překvapená, protože jsem nevěděla, že jí něco je. Na jednu stranu jsem ráda, že jsem zápas vyhrála, ale na druhou nejsem ráda, že to bylo takovýmto způsobem. Mrzí mě, že to nemohla dohrát, snad to nebude nic vážného,“ svěřila se Martincová, která sama laboruje už delší dobu se zraněným kolenem. Kvůli němu si před dnešním zápasem musela vzít prášek proti bolesti.

Muchová nenašla recept na McNallyovou
Karolína Muchová (189.), která vstoupila do ostravského AGEL Open cenným triumfem nad Beatriz Haddadovou Maiaovou (15.), další vítězství na halové pětistovce nepřidala. Šestadvacetiletá Češka podlehla v dnešním osmifinále americké kvalifikantce Caty McNallyové (151.) po dvou hodinách a jedné minutě 1:6, 6:3 a 1:6.

Držitelka divoké karty se v utkání nemohla spolehnout na svůj servis, který ztratila v šesti případech (sama zapsala „jen“ tři brejky). Do čtvrtfinále tak postoupila dvacetiletá McNallyová, jež v pátek vyzve světovou jedničku Igu Šwiatekovou z Polska.

„Bylo tam dnes z mé strany hodně nevyužitých šancí, hodně lehkých balónů v důležitých momentech, které jsem nezahrála dobře. Soupeřka ale hrála celý zápas výborně, takže si určitě zaslouží kredit. Dostávala mě do těžkých pozic, a když jsem si něco připravila, vždy vrátila ještě o jeden balón navíc a já jsem si to pak nepohlídala,“ okomentovala Muchová svůj nezdar v osmifinále AGEL Open.

Krejčíková postoupila bez boje
Barbora Krejčíková (23.) měla dnes na ostravském AGEL Open odehrát osmifinále proti Belindě Bencicové (14.), švýcarská olympijská šampionka ale do utkání kvůli zranění levého chodidla nenastoupí. Tenistka z Ivančic tak postupuje bez boje do čtvrtfinále, kde narazí na americkou kvalifikantku Alyciu Parksovou (144.). Členka druhé stovky žebříčku v hlavní soutěži ostravské pětistovky senzačně vyřadila Karolínu Plíškovou (19.) i Řekyni Mariu Sakkariovou (7.).

„Mrzí mě, že s Belindou nemůžu hrát. Vždy je to mezi námi skvělý a vyrovnaný zápas, který baví fanoušky. Je to nešťastná situace, ale na druhou stranu jsem ráda, že v pátek budu hrát před českými fanoušky další utkání. Na čtvrtfinále se těším,“ řekla Krejčíková.

AGEL Open, Ostrava (ženy, CZE, 757 900 USD, hala – tvrdý povrch)
Osmifinále dvouhry
Alycia Parksová (USA, 144.) – Maria Sakkariová (GRE, 7.) 5:7, 7:5, 7:5
Caty McNallyová (USA, 151.) – KAROLÍNA MUCHOVÁ (189.) 6:1, 3:6, 6:1
Belinda Bencicová (SUI, 14.) – BARBORA KREJČÍKOVÁ (23.) bez boje
Anett Kontaveitová (EST, 3.) – TEREZA MARTINCOVÁ (78.) 6:7(3), 0:1 skreč Kontaveitová
Jekatěrina Alexandrovová (21.) – Darja Kasatkinová (11.) 6:1, 7:6(1)

Čtvrtfinále čtyřhry
Barnettová, Nichollsová (obě GBR) – Rosolská (POL), Routliffeová (NZL) 1:6, 2:6
Krawczyková (USA), Schuursová (NED) – McNallyová, Parksová (obě USA) 1:6, 2:6