Triumf v intenzivní bitvě. Lidi mě hrozně hnali, byla to pecka! děkovala Kvitová

- Marek Bartošík, Michal Hladký

Zlatým hřebem středečního programu na AGEL Open byla nádherná bitva mezi Petrou Kvitovou a Paulou Badosaovou. Dvojnásobná wimbledonská šampionka, mohutně povzbuzovaná ostravským publikem, vydřela proti španělské hvězdě po fantastickém výkonu vítězství 7:6(4), 6:4 a postup do čtvrtfinále halové pětistovky. „Výměny ke konci zápasu byly hrozně náročné. Nejvíc si vážím toho, že jsem to zvládla psychicky,“ zmínila na večerní tiskové konferenci Kvitová.

Paula Badosaová i Petra Kvitová si jistě velmi dobře pamatovaly poslední vzájemný souboj ze třetího kola letošního Wimbledonu, v němž Španělka na posvátném centrálním dvorci slavila sladký triumf 7:5 a 7:6(4).

Česká lvice ale další prohru se světovou čtyřkou Badosaovou nepřipustila a v Ostravar Aréně si po více než dvou hodinách intenzitního boje zajistila místenku ve čtvrtfinále silně obsazeného turnaje kategorie WTA 500.

Jak hodnotíte bitvu proti Badosaové?
Věděla jsem, že Paula bude hrát dobře a že skvěle servíruje. Moc nekazila, předvedla svou solidní hru. Je tady těžké zahrát vítězný úder, proto jsem občas musela i na síť. Celkově byl zápas náročný a myslím, že vítězný tiebreak mi hodně pomohl. Těší mě, že jsem utkání uzavřela ve dvou setech, moc sil mi už nezbývalo. Výměny ke konci zápasu byly hrozně náročné. Nejvíc si vážím toho, že jsem to zvládla psychicky.

Některé výměny z posledních dvou gemů byly skutečně famózní…
Ty výměny byly hrozně dlouhé, už jsem ani nemohla chodit. Pamatuju si na jednu, kdy jsem se ani nerozběhla. Měla jsem štěstí, že mi to Paula zahrála na raketu. Jsem ráda, že mi na mečbol dobře zafungoval servis, protože další výměny už bych asi nezvládla.

V závěru jste postupně nevyužila sedm mečbolů. Co se vám tehdy honilo hlavou?
Nepřemýšlela jsem nad tím, jelikož podávala soupeřka (Badosaová při svém podání odvrátila šest mečbolů, pozn. red.). Nebylo to tak, že bych něco blbě zkazila. Soustředila jsem se na gem při svém podání, abych to nějak dohrála.

Atmosféra byla v Ostravar Aréně ještě lepší než v pondělí, že?
Byla to pecka! Je to něco skvělého a k nezaplacení, hrozně moc si toho vážím. Fanoušků bylo víc než v pondělí. Lidi mě hrozně hnali, fandili i hezkému tenisu. Byli fér, čehož si hodně vážím. Je to od nich hezké.

Vyhovuje vám, že máte v Ostravě mezi zápasy zatím vždy volný den?
Jsem strašně ráda. Nevím, co bych včera na kurtu předváděla. V úterý jsem nedělala vůbec nic, byla jsem u našich a jenom jsem ležela. Bylo to takové lenošení. Myslím, že nepůjdu na kurt ani zítra, abych si mohla odpočinout a zregenerovat. Den volna mi bodne.


Galerie