Potřebovala jsem se do toho dostat. A povedlo se! říká po cenné výhře Muchová

- Marek Bartošík, Michal Hladký

Podobné vítězství potřebovala Karolína Muchová jako sůl! Držitelka divoké neboli volné karty, jíž aktuálně patří až 189. příčka v žebříčku WTA, vybojovala v prvním kole prestižního turnaje AGEL Open v Ostravě cenný triumf 6:4 a 6:4 nad světovou patnáctkou Beatriz Haddadovou Maiaovou z Brazílie. „Jsem ráda, že se mi povedl vstup do turnaje a že jsem vyhrála ve dvou setech,“ libovala si Muchová, kterou čeká ve čtvrtečním osmifinále americká kvalifikantka Caty McNallyová (151.).

Ani v jednom setu nezačala Karolína Muchová dobře. V prvním dějství prohrávala 0:2, ve druhém dokonce 1:4. I díky podpoře domácího publika ale pestře hrající Češka dokráčela k dvousetovému vítězství a postupu mezi šestnáct nejlepších účastnic ostravské pětistovky.

„V prvním setu jsem měla na začátku slabší chvilku, kdy to na mě všechno spadlo, potřebovala jsem se do toho dostat přes nějakou povedenou výměnu. To se mi potom povedlo,“ hlásila na pozápasové tiskovce šestadvacetiletá Muchová.

Na cestě za výhrou ji nezastavilo ani podklouznutí na konci úvodní sady. „Trochu jsem se tomu i usmála, protože vůbec nevím, jaký pohyb jsem tam udělala. Měla jsem setbol, chtěla jsem to uzavřít. Balón letěl přímo na mě a nějak mi to podklouzlo,“ vrátila se k zajímavému okamžiku.

Uvážlivá Muchová následně přečkala i pauzu na ošetření, kterou si její protivnice vzala před desátým gemem druhého setu. „Z její strany to asi byla taktická zkouška. V tomto případě to bylo fajn, protože jsem pak vyhrála všechny balóny. Nějak mě to nerozhodilo,“ zmínila dvojnásobná wimbledonská čtvrtfinalistka.

A jak pohlíží na to, že skolila světovou patnáctku, jež letos vyhrála dva turnaje WTA? „Těžko říct, ani jsem to tak nebrala,“ přiznala Muchová. „Nedívám se, kdo kolikátý je. Jsem ráda, že jsem dostala volnou kartu. Cítím, že mám šanci na výhru, ať už je ta holka dvacet, padesát nebo sto padesát v žebříčku. Samozřejmě jsem ale ráda, že se mi povedlo porazit světovou patnáctku.“

Čeho si naopak rodačka z Olomouce velmi dobře všímá, je zápasová atmosféra. A ta byla při jejím souboji s Haddadovou Maiaovou v Ostravar Aréně skvělá. „Bylo to super, hala byla docela plná. Podpora fanoušků mi pomáhá hodně,“ doplnila Muchová.

AGEL Open, Ostrava (ženy, CZE, 757 900 USD, hala – tvrdý povrch)
1. kolo dvouhry
KAROLÍNA MUCHOVÁ (189.) – Beatriz Haddadová Maiaová (BRA, 15.) 6:4, 6:4