VIDEO: Díky, ale síť nepotřebuji! Kyrgios ohromil fanoušky v Tokiu senzačním úderem

- Marek Bartošík

Kde se objeví Nick Kyrgios, tam je o zábavu postaráno. Australský šoumen se tento týden účastní pětistovky v Tokiu, kde zvládl úvodní kolo dvouhry i čtyřhry. Ve druhé zmíněné disciplíně po boku kamaráda Thanasiho Kokkinakise navíc Kyrgios předvedl fenomenální úder kolem sítě, kterým zaskočil svého parťáka, protihráče i fanoušky.

Na kvalitní podání Kajčiho Učidy odpověděl Thanasi Kokkinakis pouze nedůrazným returnem přesně na Jošihita Nišioku, jenž chtěl výměnu zakončit bekhendovým volejem ven z dvorce.

Ačkoliv japonský tenista netrefil svůj úder úplně špatně, Kyrgios se k míčku stihl dostat a z velkého úhlu napálil k údivu všech forhendový winner kolem sítě. Osmadvacetiletý Učida, který měl danou polovinu dvorce hlídat, nad šikovností Kyrgiose jen bezmocně rozhodil rukama.

Nejvýše nasazení Kyrgios s Kokkinakisem, kteří letos triumfovali už na Australian Open a v Atlantě, nakonec zvítězili 6:1, 6:2 a v Tokiu postoupili do čtvrtfinále. Sedmadvacetiletého Kyrgiose čeká ve čtvrtek v Tokiu i osmifinále dvouhry proti Kamilu Majchrzakovi z Polska.