Doufám, že přijde spousta lidí a poženou mě, přeje si před obhajobou semifinále Kvitová

- Filip Lefenda

Už v pondělí čeká Petru Kvitovou na halovém podniku WTA 500 v Ostravě první soutěžní zápas po téměř měsíci. Před domácími příznivci bude rodačka z nedalekého Bílovce startovat díky divoké kartě pořadatelů, kterou přijala až na poslední chvíli. „Ještě týden zpátky jsem ležela v posteli. Jsem ráda, že už jsem v takovém stavu, že se mohu turnaje zúčastnit,“ podotkla vítězka dvou Wimbledonů, jež do AGEL Open vstoupí soubojem s nebezpečnou Američankou Peraovou. „Doufám, že přijde spousta lidí a poženou mě,“ přeje si.

Kvitová laborovala během léta nejen s bolavým zápěstím. S účastí v Ostravě proto váhala až takřka do poslední chvíle. „Týden zpátky jsem ještě ležela v posteli. Možná je i trochu slyšet, že mám rýmu. To je ale asi to jediné, s čím momentálně bojuji,“ sdělila v neděli zástupcům médií.

„Jsem ráda, že jsem v takovém stavu, že se mohu turnaje zúčastnit, a proto jsem přijala volnou kartu. Doufám, že přijde spousta lidí a poženou mě,“ přeje si loňská turnajová semifinalistka, jež svou letošní pouť zahájí už dnes od 18 hodin utkáním s Američankou Bernardou Peraovou.

„Uvidíme, jak se mi bude dařit. Jsem ráda, že mohu hrát takto blízko. Každý den jsem teď dojížděla domů a viděla alespoň rodinu. Je fajn, že hraji až večer. Všichni mě budou moct přijet podpořit. Na své blízké se těším, stejně tak na fanoušky. Lidé v tomto kraji mají tenis rádi. Doufám, že to bude vidět,“ pokračovala tradičně dobře naladěná Kvitová.

Dvojnásobná wimbledonská šampionka odehrála ve vítkovické hale v minulosti řadu velkolepých zápasů. „Mám zde skvělou bilanci z Fed Cupu. Vždycky bylo plno. Měly jsme skvělý tým a fanoušci nás hnali dopředu. Nejvíc jsme toho v Ostravě oddřely s Luckou Šafářovou. Vzpomínky na zdejší arénu jsou skvělé,“ rozpomněla se šestinásobná vítězka populární týmové soutěže.

Zkušená Češka ví, že ji na AGEL Open nečeká nic jednoduchého. „Fed Cup a turnaje jsou úplně odlišné. Turnaj byl už vloni hrozně silně obsazený a myslím, že letos je startovní pole ještě silnější. Zdejší hráčky jsou skvělé žebříčkově, ale hlavně herně. Semifinále pro mě bylo před rokem velkým úspěchem. Ráda bych si ho zopakovala,“ nastínila aktuálně dvacátá hráčka světového pořadí.

Roli papírové favoritky bude ve třetím největším městě republiky zastávat nejvýše nasazená Iga Šwiateková, vítězka už sedmi letošních akcí. „Má neskutečnou sezonu. Vyhrála i dva grandslamy a právem se stala světovou jedničkou. Její hra je jiná, tím si získala dominanci. Přijde mi, že hraje trochu chlapský tenis. Ukazuje se to hlavně v pohybu. Je hrozně rychlá, i když to tak v televizi nemusí vypadat. Velmi dobře čte hru a u každého míče je skvěle postavená. I z obrany zahraje dobrý úder. Umí variovat jak podání, tak i forhendy. Je s ní hrozně náročné hrát a vyhrávat balony i gemy,“ zhodnotila Kvitová hlavní zbraně polské komety, kterou se do Ostravy chystají podpořit i její věrní příznivci.

„Mají to za rohem. Určitě jich přijede hodně. Pro turnaj je to super. Doufám ale, že čeští fanoušci budou lepší než ti polští,“ dodala Kvitová s úsměvem na závěr.