Los BJK Cupu: Češky budou uzavírat program základních skupin, Slovenky celý turnaj zahájí

- Jan Vojkůvka

Letošní závěrečný turnaj Billie Jean King Cupu ve skotském Glasgow v Emirates Aréně (na snímku) odstartuje v úterý 8. listopadu, pouhý den po skončení Turnaje mistryň, a vyvrcholí v neděli 13. listopadu. Kromě termínu a dějiště už ale zná i kompletní harmonogram celého turnaje. Ten odstartují v úterý od 11 hodin středoevropského času slovenské tenistky soubojem s Austrálií.

BJK Cup v Glasgow nabídne zápolení v celkem čtyřech skupinách, do kterých bylo rozlosováno 12 úspěšných reprezentací, které se na turnaj dostaly buď z kvalifikace či na základě výsledků z minulé sezony.

České tenistky se jako nasazené čtyřky představí v silné skupině D proti Spojeným státům a Polsku. Slovenky nastoupí ve skupině B proti druhým nasazeným Australankám a Belgičankám. Skupina A, ve které jsou nasazenými jedničkami Švýcarky, nabídne také vystoupení Kanaďanek a Italek. Skupina C pak představí nasazené trojky Španělky, Kazašky a domácí Britky.

Časový harmonogram základních skupin je rozdělen do celkem čtyř dnů. V úterý 8. listopadu otevřou celý turnaj Slovenky a Australanky od 11 hodin dopoledne. Následovat bude od 17 hodin klání mezi Kazachstánem a Velkou Británii.

Ve středu pak Slovenky uzavřou své vystoupení v základní skupině soubojem s Belgií. V dopoledním programu se utkají také Švýcarky s Italkami. Odpoledne pak dojde k soubojům Američanek s Polkami a Španělek s Kazaškami.

Čtvrtek 10. listopadu by si měli fanoušci českého tenisu tučně zvýraznit. Během odpoledního programu od 17 hodin totiž vstoupí Češky do turnaje soubojem s Polkami. Hrát budou na kurtu číslo jedna, zatímco na centrálním dvorci dojde k souboji mezi Španělskem a Velkou Británií. Tomuto programu bude dopoledne předcházet dvojice soubojů Australanek s Belgičankami a Italek s Kanaďankami.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Billie Jean King Cup (@billiejeankingcup)

Poslední den základních skupin v pátek otevře dopolední duel mezi Švýcarskem a Kanadou. Odpoledne se na centrálním kurtu odehraje vůbec poslední souboj bojů o postup do semifinále. Nastoupí v něm české tenistky proti Američankám.

Vítězky všech základních skupin se v sobotu představí v semifinálových zápasech. Neděle pak přinese finálovou bitvu, která odstartuje v 15 hodin středoevropského času.