ITF M15 Prostějov: Paulson ve finálovém derby porazil debutanta Siniakova

- Jan Vojkůvka

Andrew Paulson se stal šampionem turnaje ITF v Prostějově. Druhý nasazený potvrdil roli favorita proti finálovému debutantovi Danielu Siniakovovi a divokou kartu porazil 6:4, 6:3. V sobotu se rozhodlo i o vítězích na turnaji čtyřhry. Z trofejí se radují Jiří Jeníček a Daniel Pátý, kteří po setech 6:3, 6:4 porazili Adama Jurajdu a Daniela Siniakova, kterému se tak nepovedlo ze dvou finálových zápasů vytěžit nakonec žádné vítězství.

Dvacetiletý Paulson se raduje na okruhu ITF už ze svého čtvrtého titulu, z toho druhého v této sezoně. Zatímco v květnu vyhrál na pětadvacítce v Mostě, tentokrát si podmanil patnáctku v Prostějově.

Ve finále proti Siniakovovi, jenž se do finále mezi profesionály probil vůbec poprvé v kariéře, byl lepším hráčem a hned třikrát se prosadil na returnu. Také jeho krajan měl své příležitosti, nepovedlo se mu ale využít ani jeden ze čtyř brejkbolů, což se ukázalo jako rozhodující.

Siniakov se následně postavil k finále čtyřhry po boku Jurajdy, ale nasazené čtyřky se nakonec neprosadily. Trofej se totiž stala kořistí Jeníčka s Pátým, kteří spolu letos slavili vítězství už na patnáctce v německém Frankfurtu. Siniakov s Jurajdou naopak nenavázali na letošní triumf z turnaje v Ueberlingenu.

ITF M15 Prostějov (muži, CZE, 15 000 USD, antuka)
Finále dvouhry
DANIEL SINIAKOV (1312.) – ANDREW PAULSON (397.) 4:6, 3:6

Finále čtyřhry
JURAJDA, SINIAKOV – JENÍČEK, D. PÁTÝ 3:6, 4:6