WTA Ostrava: Do kvalifikace zasáhne 5 Češek, tahákem bude derby mezi Noskovou a Bartůňkovou

- Marek Bartošík

Prestižní halový turnaj AGEL Open v Ostravě, patřící do kategorie WTA 500, začne už o víkendu dvoukolovou kvalifikací. A naskočí do ní i pětice domácích hráček. Nasazená osmička Linda Nosková změří síly s Nikolou Bartůňkovou. Barbora Palicová zkusí překvapit druhou nasazenou Bernardu Peraovou ze Spojených států. Tereza Valentová se utká se Slovenkou Annou Karolínou Schmiedlovou a Lucie Havlíčková narazí na Maďarku Dalmu Gálfiovou.

Pořádně nabitá je kvalifikace třetího ročníku ostravského turnaje WTA, do které zasáhne také pět českých tenistek. Sedmnáctiletá Linda Nosková (105.) vyhlíží souboj s o rok mladší Nikolou Bartůňkovou (315.), jež v květnu na Štvanici porazila zkušenější krajanku dvakrát 6:1. Nosková naopak uspěla loni ve finále halového turnaje v Milovicích (6:3, 6:4).

Ve stejné části kvalifikačního pavouka se nachází také Barbora Palicová (241.), jejíž protivnicí bude Bernarda Peraová (45.). Sedmadvacetiletá Američanka ovládla v létě dva antukové turnaje WTA (Budapešť, Hamburk) a následně se probojovala do finále v Concordu a semifinále v Clevelandu. Na US Open i v Tallinnu ale dohrála už v úvodním kole.

Velmi náročný úkol čeká také na teprve patnáctiletou Terezu Valentovou (-), jež zkusí vyzrát na zkušenou Slovenku Annu Karolínu Schmiedlovou (118.).

Sedmnáctiletá Lucie Havlíčková (525.), která letos ovládla juniorku na grandslamovém Roland Garros a na červencovém Livesport Prague Open uhrála osmifinále, začne proti páté nasazené Dalmě Gálfiové (91.) z Maďarska.

Nasazenou jedničkou kvalifikace je Australanka Ajla Tomljanovicová (34.), která letos dokráčela do čtvrtfinále dvou grandslamů (Wimbledon, US Open). Víkendových kvalifikačních bojů se zúčastní celkem 24 tenistek, do hlavní soutěže pronikne šest z nich. Sobotní program začne v 10 hodin v atletické hale vedle Ostravar Arény, vstupenky jsou k dostání v síti Ticketportal.

Kompletní los kvalifikace naleznete zde.