V Soulu padají hvězdy jako hrušky! Do hry zasáhl i koronavirus

- Filip Lefenda

Turnaj ATP 250 v jihokorejském Soulu přišel v krátkém sledu o svá největší lákadla. Už ve čtvrtfinále vypadli ze hry dva nejvýše umístění aktéři. Zatímco druhý hráč světa Nor Casper Ruud senzačně padl s Japoncem Nišiokou, světovou osmičku Camerona Norrieho z Velké Británie nepustil do zápasu pozitivní test na covid-19.

Vítěz tří letošních podniků Casper Ruud svou sbírku trofejí v Soulu nerozšíří. Nejvýše nasazený tenista, jenž platil zároveň za největšího favorita na celkové prvenství, podlehl v pátečním čtvrtfinále po setech 2:6, 6:3 a 2:6 Jošihitu Nišiokovi z Japonska. Skalp světové dvojky je pro aktuálně 56. tenistu singlového pořadí největším vítězstvím v kariéře.

Norský finalista letošního Roland Garros a US Open dokázal během dvou hodin využít na příjmu jen jediný ze šesti nabídnutých brejkbolů. Nišioka pak uspěl na příjmu hned čtyřikrát. V utkání se blýskl celkem 32 vítěznými údery oproti pouhým 14 nevynuceným chybám, a mohl tak slavit životní skalp.

Turnaj skončil rovněž pro druhého nejvýše nasazeného Camerona Norrieho. Britský favorit se na kurtu přitom neukázal. O měření sil s Američanem Jensonem Brooksbym jej připravil pozitivní test na koronavirus.

Sedmadvacetiletý Norrie hájil minulý týden v Londýně barvy výběru Evropy na týmovém Laver Cupu. Do hry se dostal v sobotu, kdy padl po setech 1:6, 6:4 a 8:10 s Taylorem Fritzem. Právě jeho americký protivník má mít podle zatím nepotvrzených spekulací rovněž příznaky covidu-19.