Pole v Ostravě rozšíří i Kvitová! Od pořadatelů obdržela divokou kartu

- Jan Vojkůvka

Letošní ročník Agel Open 2022 bude neskutečně nabitý! Do už tak velké konkurence navíc ve čtvrtek přibylo další jméno. Do širšího okruhu favoritek se zařadí rovněž Petra Kvitová, která od pořadatelů přijala divokou kartu. Počet domácích hráček v hlavní soutěži se tím pádem zvýší na pět.

„Čekala jsem do poslední chvíle, jaký bude můj zdravotní stav a program dalších turnajů,“ uvedla ve svém prohlášení pro tiskovou zprávu ostravského turnaje dvaatřicetiletá tenistka. „Protože se cítím lépe a ostravský turnaj je nedaleko mého rodiště, využila jsem možnosti startovat na divokou kartu.“

„Těším se do Ostravy do tamní haly na diváky a atmosféru, kterou mám tak ráda a moc dobře si na ni pamatuji ze zápasů Fed Cupu a loňského roku,“ dodala Kvitová, která loni v Ostravě dokráčela až do semifinále a svůj výsledek by ráda zopakovala.

„Jsme šťastní, že se Petra vrací do Ostravy,“ prohlásila ředitelka turnaje Laura Ceccarelliová. „Loni zde ukázala, jak velkou bojovnicí je, a do haly díky ní přišly tisíce diváků.“

Kvitová rozšíří počet českých hráček v hlavní soutěži na pět. Mezi přihlášenými jsou také Karolína Plíšková s Barborou Krejčíkovou a díky divokým kartám se představí Karolína Muchová s Terezou Martincovou. Další Češky budou moci do hlavní soutěže projít skrz kvalifikaci.

Ostravský turnaj začne kvalifikací už tuto sobotu. V pondělí se pak rozjede hlavní soutěž, ve které je hlavní hvězdou světová jednička Iga Šwiateková. Chybět nebudou obě loňské finalistky Anett Kontaveitová a Maria Sakkariová, světová trojka Paula Badosaová či olympijská vítězka Belinda Bencicová.