Bodla ji včela, přesto zvítězila. Podobný zážitek nedoporučuji, má jasno Američanka

- Marek Bartošík

Na tenhle zápas Sloane Stephensová jen tak nezapomene. Ne, nejednalo se o žádnou významnou událost, ale pouze o první kolo menšího antukového turnaje v italské Parmě. Čím si tedy pondělní utkání proti Polce Magdaleně Frechové vysloužilo svou výjimečnost?

„Během zápasu mě za stavu 4:4 ve třetím setu bodla včela. Nebyla to příjemná zkušenost. 0/10 – nedoporučuji,“ napsala včera na twitter Sloane Stephensová.

Světová padesátka se však dokázala z nepříjemného momentu otřepat, získala oba zbývající gemy a nad Magdalenou Frechovou zvítězila 3:6, 6:3 a 6:4.

Devětadvacetiletá Stephensová si tak vylepšila letošní zápasovou bilanci na 14:14. Aktuální sezóna skutečně nepatří k těm nejlepším v kariéře Američanky, která na elitním okruhu oslavila sedm trofejí včetně té z US Open 2017.

Bývalá světová trojka letos sice opanovala únorové klání v mexické Guadalajaře a zahrála si i čtvrtfinále na grandslamovém Roland Garros, na žádném dalším turnaji ale nevyhrála více než jeden zápas. Svou letošní bilanci může dostat do kladných čísel v parmském osmifinále, kde bude její soupeřkou Černohorka Danka Koviničová (78.).