Vánoce českých tenistů? Plíšková si přeje vysavač, Strýcová se těší na pohádky

- Jan Vojkůvka

Vánoční svátky jsou období, na které se těší téměř každý. Pohled na ozdobený stromeček rozzáří oči, na věku přitom nezáleží. Právě v těchto chvílích má každý právo na chvíli vypnout, být v kruhu rodiny a trochu si i zahřešit s cukrovím. Jak se těší na Vánoce české tenistky a tenisté?

Až sobotní den v českých domácnostech zaplní vůně cukroví, smaženého kapra či řízků, v televizích poběží pohádky či se rodiny vydají na procházky nebo plnit vánoční tradice, chybět u toho pochopitelně nebudou ani čeští profesionální tenisté, pro něž jsou Vánoce takovým vyvrcholením období, během něhož po přípravě doplňují zbytky energie před zahájením nové sezony.

Já osobně mám Vánoce moc ráda. Těším se strašně moc,“ usmívala se v rozhovoru pro Tenisový svět Barbora Strýcová. „Budeme všichni pospolu, budeme jíst, koukat na pohádky. Takové normální věci, co se dělají o Vánocích.

Mezi oblíbenými pohádkami padají zejména osvědčené klasiky. „S čerty nejsou žerty, to mám rád hrozně moc. Nám ale pohádky běží od rána do večera,“ podotkla Strýcová. Naopak Petr Michnev si letos nenechá ujít Libušku Šafránkovou a Pavlá Trávnička. „Těším se na Tří oříšky pro Popelku,“ uvedl tenista, který je obrovským milovníkem cukroví. „Mám rád hlavně linecké, s marmeládou,“ řekl s tím, že nejraději má jahodovou náplň.

Vánoční přání má každý jiné, specifické, co si přeje pod stromeček Lucie Hradecká? „Hlavně, aby všichni byli zdraví,“ řekla s širokým úsměvem. Matěj Vocel očekává klasické prožití vánočních svátků. Bude s rodinou, objíždět příbuzné, a pod stromečkem očekává spíše symbolické dárky. „Rodiče mi toho dají dost během celého roku, myslím, že to bude spíš symbolické“ uvedl český mladík.

Určitě dostanu spoustu dárků. Ale co nedostanu, co vím, je vysavač, co jezdí sám. A ten bych chtěla,“ smála se Kristýna Plíšková.

Těším se, že budu s přítelkyní a rodinou bez nějakých tréninků, budu mít opravdu volno a budeme si užívat,“ má jasný plán Adam Pavlásek, který si pod stromeček přeje především zdraví pro sebe a všechny blízké.

Pro Tomáše Papíka jsou vánoční svátky příležitostí k odpočinku a regeneraci po náročné sezoně. „Budu hodně jíst, odpočívat, nic nedělat a nevím, jestli pojedu po svátcích někam do lázní.