Takhle se loučil s kariérou legendární Roger Federer. Slzám se neubránil ani Nadal

- Petr Sumbal

V noci z pátku na sobotu se definitivně uzavřela jeda velká éra. Éra Rogera Federera. Legendární Švýcar vyhrál v tenise téměř vše, co se dalo, a tečkou za svou bohatou a inspirativní kariérou udělal stylově na Laver Cupu, tedy na turnaji, u jehož zrodu sám před lety stál. Rozloučil se čtyřhrou po boku svého největšího rivala, ale i velkého přítele, Rafaela Nadala. A vůbec nevadilo, že nakonec s americkou dvojicí Jack Sock, Frances Tiafoe prohráli, Federerovu dojemnou rozlučku to pokazit nemohlo. Podívejte se prostřednictvím fotografií a videí, jak Švýcarovo loučení probíhalo.

Už při příchodu na kurt v beznadějně vyprodané O2 Areně v Londýně vítal dvojici Roger Federer, Rafael Nadal bouřlivý aplaus.

Celé utkání začalo nervózně, Nadal ho načal dvojchybou. Když se pak dostal k prvnímu kontaktu s balónkem Federer, byl z toho hned vítězný volej a zaplněná hala znovu bouřila. Během utkání došlo i k jednomu kurióznímu momentu, kdy míček po Federerově forhendu prošel skrz síť malým otvorem vedle postranního sloupku.

Jedna z nejhezčích výměn zápasu se odehrála na začátku druhé sady. Z fiftýnu se radovalo evropské duo Federer, Nadal.

Utkání nakonec dospělo až do rozhodujícího zápasového tiebreaku. Federer s Nadalem měli k dispozici při Švýcarově servisu mečbol, ten však nevyužili a nakonec celý zápas prohráli.

Následovala obětí se všemi členy týmu Evropy.

Roger Federer byl vždy velkým oblíbencem londýnského publika.

Federerův závěrečný rozhovor na kurtu byl mimořádně emotivní, slzám se neubránila loučící se legenda, ale také třeba Rafael Nadal.

Celý večer zakončilo vystoupení britské zpěvačky Ellie Goulding, během něhož se Federer na kurtu shledal se svou rodinou, což se samozřejmě neobešlo bez dalších slz.