Sestry Williamsovy se utkají v exhibici s ragbisty

- Jan Vojkůvka

Zajímavé exhibiční střetnutí chystá ženský turnaj WTA v novozélandském Aucklandu, kde se sestry Williamsovy představí ve čtyřhře proti mužským reprezentantům v rugby!

Ženská sezona na okruhu WTA bude zahájena, mj., v novozélandském Aucklandu, kde se uskuteční 1. ledna exhibiční duel dvou sourozeneckých párů. Čtyřhra, která na diváky čeká, rozhodně nebude tradičním zápasem, ba právě naopak.

Na kurtu se představí sestry Williamsovy, které by měly hrát společně na jedné straně sítě proti domácím reprezentantům v nesmírně oblíbeném rugby. All Black, jak se přezdívá novozélandskému týmu, budou reprezentovat Ardie a Julian Saveovi.

Třiadvacetiletý Ardie s o tři roky starším bratrem Julianem patří v rugby k nejlepším hráčům na světě a ředitel aucklandského turnaje, Karl Budge, je nadšený, že se podařilo tuto akci domluvit. „Není špatné udělat malý sourozenecký zápas, dva z nejlepších rugbistů světa půjdou proti jedněm z nejlepších tenistek na světě,“ těší se Budge.

Očekává se pak především zábava. „Nejsem si jistý, jaké jsou dovednosti dívek v rugby, nebo tenisové dovednosti chlapců. Ale bude pravděpodobně k vidění trochu tance. Obě skupiny se hodnotí v umění na parketu vysoko,“ cituje Budgeho web tennisworldusa.org.

Exhibice je naplánována jako součást výpomoci po zemětřesení v Kaikouře, městě nacházejícímu se na východním pobřeží Jižního ostrova. Cena vstupenek je stanovena na 30 amerických dolarů.