Kvitová popsala pachatele. Přihlas se, vzkazuje hráčka

- Daniel Kubelka

Česká tenistka Petra Kvitová je již po operaci poraněné ruky. Zranění, které utrpěla během napadení ve svém prostějovském bytě, si vyžádá delší léčbu. Dvojnásobná wimbledonská šampiónka se ale statečně pere s osudem a ve středu již absolvovala výslech na policii, kde detailně popsala agresora.

Kvitová sestavila portrét ve středu večer, kdy absolvovala výslech na policii. „Petra při něm velmi detailně popsala agresora. S kriminalisty sestavila velmi podrobný identikit. Mám od ní pro pachatele jasný vzkaz: Moc dobře si tě pamatuju. Raději se přihlas, protože jsem tě popsala velmi podrobně, takže tě stejně chytí,“ tlumočil slova Petry Kvitové její mluvčí Karel Tejkal.

Předběžnou podobu pachatele zveřejnila Policie České republiky. Muž je ve věku kolem 35 let, je vysoký asi 180 centimetrů. Má světlou pleť, hnědé oči, krátké hnědé vlasy a normální postavu. Na sobě měl bundu okrové barvy, modré džíny. Na hlavě měl béžovou čepici s krátkým kšiltem.

Pachatel

 

Česká tenistka byla přepadena v úterý ráno ve svém prostějovském bytě neznámý pachatelem, který Kvitovou pořezala na prstech levé ruky. Ještě toho dne večer absolvovala několikanásobná fedcupová vítězka operaci poraněné ruky, jejíž rekonvalescence si vyžádá několik měsíců.