Baráž Davis Cupu: Do úvodního zápasu naskočí Lehečka, Izraelci nenasadili týmovou jedničku

- Marek Bartošík

AKTUALIZOVÁNO – Barážové utkání Davis Cupu mezi Českou republikou a Izraelem, které se uskuteční v termínu 16.–17. září, bylo rozlosováno. Páteční program v Tel Avivu začne soubojem Jiřího Lehečky a Daniela Cukiermana, následovat bude zápas Tomáše Macháče a Edana Lešema. Izraelcům tak alespoň první hrací den nepomůže týmová jednička Jišaj Oliel, jehož velmi pravděpodobně trápí zdravotní problémy.

Jedno velké překvapení přinesl los baráže v Tel Avivu, kde se domácí Izraelci pokusí překvapit favorizované Čechy. Hrající kapitán Jonathan Erlich totiž nenasadil svého nejlepšího hráče Jišaje Oliela, který je aktuálně 379. tenistou žebříčku ATP.

Naopak šéf českého týmu Jaroslav Navrátil žádnou nečekanou variantu pro čtvrteční rozlosování nepřipravil. „Rozhodnutí na dvouhry první den jsem měl v hlavě dopředu, protože kluci jsou zkušenější než Dalibor Svrčina a Zdenda Kolář. Nicméně mě překvapilo nenasazení jejich týmové jedničky (Jišaje) Oliela. Musíme se připravit na třetího hráče, protože ho nikdo neznáme,“ řekl na čtvrteční on-line tiskové konferenci Navrátil.

„Oliel trénoval první den, druhý den pouze dopoledne a pak už netrénoval. Vše naznačuje tomu, že má nějaký problém. Můžou ho ale ještě nasadit na sobotní dvouhru nebo čtyřhru,“ doplnil Navrátil.

Zatímco Izraelci museli při nominování do zápasů improvizovat, Češi si dosavadní průběh příprav na barážové klání pochvalují.

„Tréninkový týden probíhal tak, jak měl. Vyzkoušeli jsme si vše od základních úderů po tréninkové sety. Máme tady supr servis, všichni se o nás skvěle starají. Dnešní odpoledne určitě strávím přípravou na zítřejší zápas, s týmem se budeme snažit dát dohromady taktiku a hru, aby to vyšlo dobře,“ uvedl dvacetiletý Lehečka, který půjde do akce jako první.

Po něm se vydá do boje o rok starší Macháč, jehož protivníkem bude Daniel Cukierman. „Na utkání se určitě moc těším. Jméno soupeře jsem slyšel, ale upřímně nevím, jak hraje. Nicméně pokud budeme já i Jirka hrát svoji hru a makat každý míč, mělo by to stačit. Přistoupíme k tomu zodpovědně,“ zmínil Macháč.

Los utkání Izrael – Česká republika

Páteční program (od 13:00)
Daniel Cukierman (450.) – JIŘÍ LEHEČKA (63.)
Edan Lešem (444.) – TOMÁŠ MACHÁČ (109.)

Sobotní program (od 11:00)*
Cukierman, Erlich – KOLÁŘ, SVRČINA
Edan Lešem (444.) – JIŘÍ LEHEČKA (63.)
Daniel Cukierman (450.) – TOMÁŠ MACHÁČ (109.)
*Kapitáni můžou nominace do sobotních utkání změnit


Galerie