Brisbane čeká nabitá soutěž v deblu. Nadal se spojí s Lopezem, Nišikori s Thiemem

- Jan Vojkůvka

Začátek nové sezony se kvapem blíží a poté, co 1. ledna začne Hopman Cup, se od dne následujícího rozběhne také kolotoč turnajů ATP. Kromě podniků v Dauhá a Čennaí, se tenisté sjedou rovněž do australského Brisbane, kde, kromě soubojů ve dvouhře, můžeme očekávat pořádně nabitý i deblový turnaj.

Fanoušci tenisu a diváci v australském Brisbane se mají zkraje roku opravdu na co těšit. Kromě toho, že ve dvouhře své síly změří hned pětice hráčů z elitní desítky - Milos Raonic, Stan Wawrinka, Kei Nišikori, Dominic Thiem a Rafael Nadal - obrovsky nabitá bude také soutěž v deblu.

Do ní naskočí nejlepší světový pár z Francie Herbert, Mahut, kteří se mohou v průběhu turnaje potkat opravdu se zajímavými páry. Tou nejzajímavější budou držitelé olympijského zlata z Ria, Španělé Marc Lopez a Rafael Nadal, kteří si společně na okruhu zahraji po více než roce. Za sebou však mají, kromě vítězné olympiády, i úspěšný duel z Davis Cupu proti Indii v uplynulé sezoně a jednoznačně budou patřit mezi černé koně celého turnaje.

Přípravu na Australian Open v podobě více zápasů, díky čtyřhře, využijí i Kei Nišikori a Dominic Thiem, kteří se společně spojí a měli by plnit role druhých nasazených (Lopez s Nadalem by měli být turnajovými čtyřkami). Zahálet nebude ani Stan Wawrinka. Švýcar si zahraje debl s Francouzem Lucasem Pouillem, jednou z vycházejících hvězd mužského tenisu.

V Brisbane tak nebude pouze dvouhra ostře sledovanou částí turnaje. Čtyřhra slibuje, i přes tradiční upozadění, napínavé boje, v nichž se prezentují nejlepší singlisté světa proti elitním deblistům.