Junior Bartoň překonal nervozitu a vylepšil si maximum. Předvedl jsem kvalitní výkony, těší ho

- Michal Hladký

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU – Tuhle sezonu si bude český junior Hynek Bartoň dlouho pamatovat. Premiérově objel všechny grandslamy, přičemž právě na tom posledním dosáhl na svůj nejlepší výsledek. Ve čtvrtfinále juniorky na US Open podlehl nasazené jedničce Danielu Vallejovi z Paraguaye po setech 4:6, 2:6. „Favorit jsem asi nebyl, ale věděl jsem, že na hardu mám šanci. Potřeboval jsem kvalitně podávat, což se bohužel nepovedlo,“ smutnil v rozhovoru pro Tenisový svět.

I když byl Hynek Bartoň z porážky zklamaný, celkově si svůj výkon na americkém grandslamu pochvaloval. „Byl to dobrý turnaj, předvedl jsem tady kvalitní výkony, porážel těžké soupeře. Na začátku jsem se trápil, často mě totiž v úvodních kolech sužuje nervozita. Pak jsem se do toho naštěstí dostal,“ nechal se slyšet.

Dosud bylo grandslamovým maximem osmnáctiletého hráče třetí kolo Roland Garros. I když si ho v New Yorku vylepšil, jeho oblíbeným turnajem se US Open nestalo. „Moc město nemusím, je příliš velké, všude spousta lidí. Ale areál i kurty jsou samozřejmě super,“ uvedl 30. tenista juniorského žebříčku.

Bartoň se letos poprvé představil na všech grandslamech. „Je to splnění malého snu. A ten velký? Abych si zahrál i mezi dospělými. Udělám vše pro to, aby se mi to podařilo,“ slibuje držitel dvou singlových trofejí na juniorském okruhu ITF.

Konečně tedy může porovnat úroveň jednotlivých turnajů velké čtyřky. „Nejméně se mi asi líbilo tady, vede u mě Australian Open a Wimbledon,“ řekl. Paradoxně na těchto turnajích skončil český hráč ve druhém, respektive prvním kole.

Nyní ale musí Bartoň vyměnit nablýskané prostředí grandslamů za menší podniky. „Mám před sebou dvě ITFky v Česku, jednoduše se teď chystám na dospělé turnaje,“ nastínil své plány.

Výsledky Hynka Bartoně ve dvouhře juniorského US Open:

1. kolo: HYNEK BARTOŇ – Cooper Williams (USA) 2:6, 6:4, 6:3
2. kolo: HYNEK BARTOŇ – Edas Butvilas (LTU) 7:6(7), 4:6, 6:3
3. kolo: HYNEK BARTOŇ – Alex Michelsen (USA) 7:6(4), 6:3
Čtvrtfinále: HYNEK BARTOŇ – Daniel Vallejo (PAR) 4:6, 2:6